Publicat el 17/06/2015

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a la Unitat Central de Multi-reincidents van detenir, entre el 19 i el 27 de maig, sis persones amb edats compreses entre els 18 i els 55 anys, nacionalitat peruana i un equatoriana i veïns de Badalona, Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Esplugues de Llobregat com a presumptes autores de 112 fets delictius tals com robatori de vehicles, furts, pertinença a
organització criminal, robatoris amb violència i intimidació, falsedat documental, danys i lesions.
La investigació es va centrar en una organització criminal formada per dues bateries de delinqüents que, de forma sistemàtica, cometien robatoris a la xarxa viària catalana, principalment a les vies ràpides AP-7, C-58, C-16, A-2 i B-23 al seu pas per les localitats de les Regions Policials Metropolitana Nord, Sud i Barcelona.
El principal mètode emprat per cometre els robatoris és el del punxa-rodes consistent en fer aturar al voral de la via ràpida un turisme amb plaques de matrícula estrangera per, acte seguit, sostreure al descuit tots els objectes de valor que hi hagi al seu interior. Cal destacar que alguns dels casos acabaven amb un robatori amb violència ja que les víctimes se n’adonaven i oposaven
resistència, fet que no impedia que els lladres cessessin en la seva acció.
En cas que no detectessin vehicles estrangers, es desplaçaven fins estacionaments de superfícies comercials, exteriors d’hotels o rodalies de l’aeroport. Per cometre els robatoris sostreien prèviament vehicles d’alta gamma de gran cilindrada per fugir el més ràpid possible.
Un cop els investigadors van tenir els membres de les bateries identificats, en van detenir sis en dues fases, el 19 i el 27 de maig. Fruit d’aquestes detencions van recuperar els deu vehicles que havien sostret per cometre els il·lícits penals.
En total els Mossos d’Esquadra consideren els detinguts autors de 112 il·lícits penals, xifra que pot augmentar a mesura que els investigadors els puguin relacionar amb altres robatoris dels quals hores d’ara se’n desconeix l’autoria.
Tot i donar la organització per desmantellada, no es descarta que es puguin detenir més persones en les pròximes setmanes.
Després de declarar en seu judicial, el Jutge va decretar presó pels sis detinguts.

Deixa un comentari