Publicat el 04/04/2020

La bossa de voluntaris creix i ja en són 69. Fins ara ja s’han atès 91 demandes de persones vulnerables o que necessitaven algun suport

L’Ajuntament de Calella començarà dilluns la desinfecció de totes les residències de Calella com una de les mesures per lluitar contra el coronavirus. El Comitè de Crisi, que ja va encarregar fa nou dies un informe sobre els centres d’aquestes característiques de la ciutat, vol posar tots els recursos al seu abast per minimitzar al màxim l’entrada de l’epidèmia dins aquest grup de risc. Actualment, a la ciutat hi ha cinc residències: Mar i Sol, Lantus, Integralia, Maresme i Fàtima. En total hi viuen 360 persones.

La desinfecció anirà a càrrec de la brigada i començarà per la residència Mar i Sol, seguint el criteri fixat per l’àrea de Política Social. Actualment, a les residències de Calella, solament s’han detectat dos casos positius de COVID-19 a la Residència Mar i Sol.

L’Ajuntament està fent un treball intens de control i col·laboració amb les residències. L’informe que es va fer fa nou dies va detectar mancances en personal i en material que Política Social ha anat canalitzant. S’han fet arribar currículums d’auxiliars de geriatria de la bossa de l’Ajuntament als centres que ho han demanat. Cada dia es truca a les residències i es dóna suport amb tot el que necessiten.

El Comitè de Crisi ha demanat a Política Social que busqui la manera de fer arribar a les residències equips de protecció individual (EPI) per protegir el seu personal i que puguin treballar en millors condicions. Tot i que el material arriba a poc a poc, aquest matí, a la residència Fàtima els han arribat caixes de guants i de mascaretes.

Telèfons de servei. Continuen actius els telèfons especials habilitats per a casos d’urgències o necessitat:
· 671 067 009 perquè les persones vulnerables es posin en contacte amb els serveis socials
· 661 026 296 pels voluntaris
· 900 900 120, 671 778 540 i 937 665 920 per les víctimes de violència masclista. Funcionen les 24 hores.

 

 

 

L

Deixa un comentari