Publicat el 17/01/2023

Aquest dilluns s’ha presentat al ple municipal l’acord per nomenar-la, a títol pòstum, filla predilecta d’Argentona. L’acte d’homenatge està previst se celebri el proper dissabte 21 de gener

 

 

El passat divendres es va celebrar la descoberta de la placa commemorativa que s’ha instal·lat a la casa natal de l’argentonina Consol Nogueras, a la cantonada entre el carrer Gran i el carrer Nou.
Nogueras fou pionera en la defensa dels drets democràtics de les dones i va esdevenir, l’any 1934, en la primera regidora dona a l’Ajuntament de Mataró.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Gina Sabadell, i Margarida Colomer, historiadora i autora del llibre que recull la vida de Consol Nogueras, que van dedicar unes paraules a la contribució i trajectòria d’aquesta argentonina, alhora que van agrair la tasca i suport del Centre d’Estudis Argentonins Jaume Clavell en el seu paper de recuperació de la memòria històrica local.

Seguidament es va inaugurar l’exposició “1934-1939. Pioneres del municipalisme feminista” al Saló de Pedra, que es podrà veure fins al 29 de gener, i es va dur a terme una xerrada a càrrec de Josep Vall, de la Fundació Josep Irla.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Argentona

 

Deixa un comentari