Publicat el 16/09/2015

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Badalona van iniciar, durant el mes d’agost i setembre, un dispositiu que ha culminat ara amb la desarticulació d’un grup criminal que hauria atracat fins a cinc oficines de correus i una benzinera.
Les detencions s’han realitzat en dues fases: la primera va tenir lloc el passat set de setembre quan els mossos van detenir un home de 45 anys i una dona de 25 anys, ambdós veïns de Badalona i de nacionalitat espanyola. La segona fase es va dur a terme dos dies després, quan es va detenir la resta d’integrants, una dona de 52 anys i veïna de Badalona i un home de 27 anys i veí de Barcelona, ambdós de nacionalitat espanyola. A tots ells se’ls relaciona amb cinc atracaments a oficines de corres i un assalt a una benzinera.
El primer dels robatoris violents es remunta al 28 de juliol en una oficina de correus de Badalona. Posteriorment es van succeir cinc atracaments més, quatre en oficines de correus de Sant Adrià, Badalona i Montcada i Reixach i un en una benzinera de Badalona. Per fer-ho utilitzaven sempre el mateix modus operandi: es desplaçaven en motocicleta i es cobrien la cara amb passamuntanyes i gorres per no ser reconeguts. El grup, a més, usava armes de foc i ganivets per amenaçar les seves víctimes.
El passat set de setembre, els agents, que feien vigilància al voltant de les oficines afectades, van observar com un home i una dona entraven en un establiment de correus de Sant Adrià. Anaven coberts amb passamuntanyes i duien una arma de foc a la mà, motiu pel qual els agents van interceptar-los i detenir-los quan sortien de l’oficina. La parella duia una arma de foc simulada, un ganivet de cuina i 1.800 euros que acabaven de sostreure de l’oficina de correus.
Arran d’aquestes dues detencions els investigadors van tenir coneixement que hi havia dues persones més que també haurien participat en els robatoris violents. Per aquest motiu, el nou de setembre, es van fer tres entrades i registres en els domicilis on els detinguts s’havien establert i que es trobaven a les localitats de Badalona i Barcelona.
En els domicilis es van trobar quatre cascos de moto, roba de motorista i una motocicleta sostreta que s’havia emprat en els atracaments ja que els investigadors l’havien pogut identificar a partir de les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat dels establiments.
Per aquest motiu, els agents van detenir dues persones més, una dona de 52 anys i un home de 27, ambdós veïns de Barcelona i de nacionalitat espanyola.
El grup, que acumula setze antecedents policials per fets similars, va passar, dijous deu de setembre, a disposició judicial i el jutge va decretar presó per tres dels detinguts i llibertat amb càrrecs pel quart.

Deixa un comentari