Publicat el 09/06/2015

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de Barcelona van detenir, el 2 de juny passat, tres homes amb edats compreses entre els 43 i els 53 anys, nacionalitat algeriana i peruana i veïns de Barcelona, Vilassar de Mar i Premià de Mar com a presumptes autors dels delictes de furt, estafa i pertinença a grup criminal.
La investigació, duta a terme per part de la Unitat Regional de Multireincidents de Barcelona, neix arran de la detecció d’una persona que actuava en zones turístiques de Barcelona i localitats costeres properes i realitzava furts pel mètode de la taca.
El modus operandi d’aquesta tipologia delictiva consisteix en tacar turistes, sempre sota l’aparença de casualitat, per després oferir-los ajuda per a netejar-los. És en aquest moment que el delinqüent aprofita el moment de distracció de la víctima per furtar-li la bossa de mà i tot allò de valor que li pugui prendre. Amb els objectes en el seu poder, l’autor marxa ràpidament i se’n va del lloc amb un còmplice que l’està esperant en un vehicle amb el motor en marxa.
Un cop l’autor està lluny de la zona del robatori, si en el botí obtingut hi ha targetes de crèdit, intenta trobar el número secret apuntat en qualsevol altre lloc dins dels efectes sostrets i es dirigeix a un caixer per retirar tots els diners que pot. Cal destacar que sempre actuava disfressat amb elements com barrets, ulleres i, fins i tot, es posava taques de naixement falses per evitar ser descobert.
Amb tota la informació recopilada i els tres delinqüents plenament identificats -l’autor material dels furts i dos conductors- els agents de la Unitat Regional de Multireincidents van detenir, el 2 de juny passat, dos dels homes a Barcelona i el tercer, l’endemà, a Mataró. En l’escorcoll dels domicilis dels detinguts, els agents hi van localitzar 10.000 € en efectiu, quinze mòbils, dues tauletes electròniques d’alta gamma, quatre càmeres fotogràfiques i la roba amb la que realitzaven els furts, gairebé sempre xandalls.
Els Mossos d’Esquadra atribueixen a aquest grup l’autoria de 28 delictes de furt, una falta de furt, quatre delictes d’estafa, dues faltes d’estafa i pertinença a grup criminal. Tots aquests fets delictius, comesos majoritàriament en els darrers dos mesos de 2014 han suposat un perjudici econòmic d’uns 70.000 €.
Cal destacar que algunes víctimes es van desplaçar expressament a Barcelona, a petició dels investigadors, des de diverses ciutats de l’Estat espanyol o d’altres països com Rússia o Eslovènia, per col·laborar amb l´autoritat judicial en la realització de rodes de reconeixement judicial i està previst que d’altres puguin fer-ho properament.
Després de declarar en seu judicial, el jutge ha decretat llibertat per a dos dels lladres i presó per al cap del grup.

Deixa un comentari