Publicat el 07/07/2014

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Central de Delictes Socioeconòmics i Falsificació de Moneda de la Divisió d’Investigació Criminal van detenir, l’1 de juliol passat, vuit persones i en van imputar sis més com a presumptes autores dels delictes de fallida fraudulenta, insolvències punibles i alçament de béns, defraudació a la Hisenda Pública i la Seguretat Social, blanqueig de capitals, falsedat documental i pertinença a organització criminal.
Entre els vuit detinguts hi figura el màxim responsable d’un grup hoteler així com familiars directes, testaferros, directius i col·laboradors.
La investigació, que va durar més d’un any i mig, es va iniciar arran de la declaració de concurs de creditors d’una empresa hòlding d’un grup hoteler. La Fiscalia Provincial Tarragona, ja des d’un primer moment, va veure irregularitats que podrien ser constitutives de delictes per part del titular d’aquesta empresa.
En la primera fase de la investigació, tutelada per la Fiscalia de Tarragona, els agents van detectar un buidatge d’actius i patrimoni de la companyia concursada en favor del cap de la organització i el seu entorn familiar més directe per un valor superior als 1.500.000 euros.
Ja amb tots aquests indicis provats els investigadors van endegar la segona fase, amb diligències incoades pel Jutjat d’instrucció núm. 3 de Tarragona. Les indagacions van permetre descobrir que la organització criminal havia creat una immensa xarxa societària de més de 40 empreses, entre les quals en destaca una important cadena hotelera, als efectes de dificultar qualsevol investigació que es pogués realitzar de caràcter penal, econòmic, mercantil, financer o tributari. En aquest cas els Mossos d’Esquadra van comprovar que una de les formes de buidatge de bens havia consistit en l’enviament de diners cap a Andorra, Romania, Brasil i Gran Bretanya, països on existien altres companyies creades per l’organització així com comptes corrents del líder.
A banda, els detinguts havien desenvolupat altres formes de buidatge de bens tals com la constitució de gravàmens ficticis, simulació d’operacions mercantils i contractuals, ampliacions de capital fraudulents per part dels socis, càrrec de despeses i ús de targetes bancàries a nom de les societats per part dels investigats a títol particular.
La investigació, que ha comptat amb la col·laboració de la Policia i Batllia andorranes, ha culminat amb la detenció de vuit persones, la imputació de sis més així com tres entrades i escorcolls en els domicilis dels caps de la organització i dues inspeccions en hotels de Vielha i Coma-ruga.

Deixa un comentari