Publicat el 21/04/2020

El Servei de Cultura de l’Ajuntament, les llibreries i diverses entitats de la ciutats han treballat perquè a través d’Internet i les xarxes socials es pugui participar a tallers, tertúlies i altres activitats culturals

El Servei de Cultura de l’Ajuntament de Badalona ha preparat per celebrar aquesta diada de Sant Jordi tan especial tota una sèrie de recomanacions, tertúlies, tallers i altres iniciatives per reivindicar i promoure la cultura literària des de casa. Podeu seguir i conèixer les activitats a través de les xarxes socials de Cultura.

Aquests són els perfils de Cultura de l’Ajuntament de Badalona a les diferents xarxes socials

Twitter: https://twitter.com/culturaBDN
Facebook: https://www.facebook.com/culturaBDN
Pinterest: https://es.pinterest.com/culturabdn/
Instagram: https://www.instagram.com/culturabdn/

Activitats de les llibreries
Les llibreries locals Saltamartí, Crapze, Fènix i Célebre, llibreries que anaven a participar en la tradicional Fira del Llibre a la plaça de la Vila, presenten recomanacions de lectures. Així, la llibreria Saltamartí ofereix una tria d’autors i autores de Badalona que tenien previst participar en l’acte de signatura de llibres del dia 22 d’abril. (https://www.saltamarti.cat/cat/especial/autors-locals-2020/49/)

La llibreria Crapze ens recomana un seguit de títols compartits a les xarxes socials de @culturabdn accessibles des de dilluns 20 d’abril..

La llibreria Fènix ens parlarà, dimecres 22, del llibre vell, antic i d’ocasió en general, del nostre paper social i de la nostra situació actual, i finalment la llibreria Célebre farà una gravació i un directe, aquest últim via aplicació de Facebook Streamyard, des del seu compte, amb 13 autors/es badalonins/es, el dijous 23 d’abril.

Tallers de biblioteràpia
Laura Garcia, periodista literària, directora de l’agència de comunicació literària Plataforma 80 grams i creadora del projecte Booklife protagonitzarà dos tallers d’aquest projecte de biblioteràpia i prescripció literària que a través de xerrades i tallers fa recomanacions de lectures que ens poden acompanyar en diferents moments de la nostra vida. Un dels tallers està dedicat a la por, dirigit un públic infantil i familiar, el dimecres 22 d’abril, a les 17 hores, i un altre dedicat a l’esperança, per a adults, el dijous 23 d’abril, a les 18.30 hores. Es faran a través d’Instagram Life, del compte de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona @badabiblios

Xarxa Municipal de Biblioteques
Des del mateix perfil, també s’oferirà el dijous 23 d’abril, un conte musicat a càrrec de Pau Tarruell, actor i músic a la Cia Bufanúvols, creada el 1987. A més, serà una setmana plena de continguts: seguiran les tertúlies en pijama des de casa, i a través del canal de Youtube de @badabiblios podreu trobar tallers infantils i la llegenda de Sant Jordi. Amb el resultat d’aquests tallers infantils, instem a la ciutadania a decorar el balcó de casa amb roses i altres manualitats.
Per altra banda, la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona ha cedit llibres a Rafael Hoteles per als pacients ingressats amb Covid-19, en resposta a la crida que es va fer donada la situació d’emergència sanitària

Espai Betúlia
L’Espai Betúlia inicia la campanya “Sant Jordi: Cinc dies, cinc autors”, amb la recomanació de cinc autors diaris del mapa literari, des de les seves xarxes socials durant tota la setmana.
El col·lectiu Sant Jordi, de Sant Roc, proposa activitats virtuals, i el Projecte Coco, de Pomar, ha convocat un concurs d’àudiocontes gravats.(el podeu veure a www.projectecoco.cat ) La Federació de Dones de Badalona i el Consorci per la Normalització Lingüística també fan ús de les seves xarxes socials per difondre i transmetre cultura literària durant tota aquesta setmana.

Tota la difusió es comparteix per les xarxes socials del Servei de Cultura de Badalona

 

 

Deixa un comentari