Publicat el 04/05/2020

El municipi té 5.481 habitats dividits en tres nuclis aïllats en zona forestal i una extensió de més de 40 km quadrats

El municipi de Dosrius (Maresme) ha demanat al Ministeri de Sanitat que l’eximeixi de les restriccions per al desconfinament per franges horàries. Dosrius supera per poc els 5.000 habitats –en té 5.481– però els té repartits en tres nuclis de població aïllats i envoltats d’una gran zona forestal i separats entre sí per uns quatre quilòmetres. En total, el terme muncipial de Dosrius supera els 40 quilòmetres quadrats i és, per extensió, el segon municipi més gran de la comarca. L’alcaldessa de Dosrius, Silvia Garrido (PSC), assegura que les peculiaritats i la densitat de població del municipi són molt diferents a les d’altres municipis de més de 5.000 habitants: “No ens trobaríem ni tindríem aglomeracions ni que sortíssim tots alhora”.

En aquest sentit, Garrido assegura que no hi ha “cap punt negre” en tot el terme municipal, com puguin ser els passeigs marítims dels pobles de costa, i destaca el fet que els tres nuclis habitats estan envoltats d’una gran zona forestal. “Hi ha molta muntanya i vagis on vagis hi ha camins per no trobar-te amb més gent”, insisteix l’alcaldessa.

Dosrius el composen els nuclis de Dosrius, que centralitza la majoria de serveis i reuneix una quarta part de la població; Canyamars, amb una altra quarta part de la població, i la urbanització de Can Massuet del Far, on hi viu la meitat dels poc més de 5.000 habitats del municipi.

Dosrius ha vehiculat la seva petició a través de la delegació del govern espanyol a Catalunya i també l’ha fet arribar a la delegació del Govern a Barcelona, a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per si coneixen altres casos que permetin vehicular una reclamació conjunta.
El consistori també posa com a exemple la interpretació que fan les respectives delegacions del govern espanyol en altres territoris de l’Estat, com a Astúries, on s’agafa com a unitat de referència els “nuclis d’habitants”. Dosrius demana que s’aclareixi la norma “per no contribuir a la incertesa de la població en una situació ja prou delicada com és l’estat d’alarma”.

A l’espera d’una resposta oficial per part del Ministeri, l’Ajuntament aplica des de dissabte les restriccions per franges horàries per passejar, sortir amb els infants i fer esport en el conjunt del terme municipal.

ACN Dosrius

Deixa un comentari