Publicat el 10/03/2015

Viure a Vilassar de Mar pot ser considerat per molta gent un privilegi. La seva situació costanera molt propera a Barcelona, unes comunicacions excel·lents, una orografia planera i una àmplia oferta escolar són, en principi, una carta de presentació immillorable. . Però, realment és tot tan perfecte?
En definitiva, ens trobem davant d’un poble aparentment molt atractiu però estancat, què podria entrar en un període de decadència si no se li dóna un nou impuls a tots nivells
Aquest divendres es farà un DEBAT OBERT, a la Biblioteca Ernest Lluch,  amb: Alícia R. Luna (candidata del PSC a l’alcaldia de Vilassar de Mar), Gonzalo Bernados (professor d’economia UB) i Jordi Hereu (exalcalde de Barcelona) per poder abordar aquests temes:
– Per una banda l’Ajuntament de Vilassar està totalment endeutat a causa de la gestió irresponsable de l’edifici del mercat. Un deute què ens tindrà hipotecats els propers 10 anys.
– El sector de l’agricultura i la flor i planta estan en un moment crític, és bàsic crear un pla que vertebri els diferents sectors, fomenti el desenvolupament i la competitivitat i obri l’accés a nous mercats.
– Tenim un comerç de proximitat que cal reforçar i potenciar, fent-lo molt més variat, competitiu i de qualitat, amb l’objectiu de preservar la cohesió social i millorar la quilitat de vida dels ciutadans.
– Els joves i l’ocupabilitat és un altre dels àmbits què necessiten urgentment una estratègia innovadora que fomenti l’emprenedoria combinant el talent, la formació, la mentoria i altres mecanismes d’ajuda.
S’està realitzant un profund  anàlisi què ens permeti avaluar i definir el caràcter distintiu del poble amb l’objectiu de definir les estratègies necessàries que permetin crear un entorn i una economia competitiva i sostenible e incrementar la qualitat de vida de tots els ciutadans.
Per poder aconseguir això és necessària la implicació de tots els actors del poble; l’administració, el comerç, les entitats, el sector agrícola, el sector industrial… les persones.
Acte: Debat obert
Dia: divendres 13
Hora: les 19 hores
Lloc: Biblioteca Ernest Lluch

Deixa un comentari