Publicat el 27/01/2021

El projecte Cultiva’t, impulsat per l’Ajuntament, permet a l’alumnat de les escoles acostar-se al món de la pagesia

En una línia similar a la del projecte Arrela’t, dedicat a explicar el patrimoni i la història locals a les escoles, Cultiva’t serveix perquè els equips docents disposin d’una eina per ensenyar als infants d’on surten i com creixen els vegetals que habitualment troben al supermercat.

A través del projecte, i mitjançant la participació de persones coneixedores dels treballs del camp, els nens i les nenes poden aprendre quins són els productes de l’horta, com funciona el regadiu, entendre l’estacionalitat dels conreus o arribar a treballar directament la terra, entre altres activitats guiades.

Per fer-ho, les escoles fan visites programades als horts socials de Premià de Mar, ubicats al barri Banyeres. En aquests horts, i sota la coordinació de l’Ajuntament, els voluntaris i els usuaris conreen la terra per lliurar després els productes de les collites al centre de distribució d’aliments DISA Premià i a Caritas.
Aquest dimarts, alumes de l’escola Sant Cristòfol han pres contacte amb aquests conreus, el mateix dia que l’alcalde Rafa Navarro i la regidora de Serveis Socials, Imma Morales, havien visitat els horts socials.

Deixa un comentari