Publicat el 20/06/2022

L’alcalde de Llavaneres ha emès un ban per demanar la col·laboració de tota la població davant l’alt risc d’incendi forestal

 

 

 

A Llavaneres i a tota la comarca del Maresme hi ha activada l’alerta per alt risc d’incendi forestal. Per aquest motiu, l’alcalde, Nani Mora, ha emès aquest ban en què fa una crida a la població per extremar les precaucions durant els mesos d’estiu i, especialment, amb motiu de les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere.
Així mateix, des de Protecció Civil es demana seguir les recomanacions de seguretat, sobretot mentre duri l’actual onada de calor, i evitar activitats al medi natural que puguin agreujar la situació de perill d’un foc al bosc.

Durant els mesos d’estiu i en especial durant les revetlles de Sant Joan i Sant Pere, cal extremar les precaucions i tenir en compte que:

  • No s’autoritza encendre cap foguera a menys de 500 metres del bosc (nuclis urbans i urbanitzacions).
  • Es prohibeix el llançament de voladors, coets, fonts i bateries de categoria F3 (classe 3) a tot el terme municipal. Els únics petards autoritzats són els de categoria F1 i F2 (Classe I, II) sempre que no es posi en risc ni les persones, ni el mobiliari urbà ni els habitatges o els espais verds.
  • Entre el 15 de març i el 15 d’octubre no es pot fer foc a tot el nostre país. Per tant, no està permès cremar restes de jardineria ni encendre cap mena de foc en cap espai. Cal anar també molt amb compte amb les cigarretes.

Amb motiu de la revetlla de Sant Joan, la Policia Local de Llavaneres, amb el suport de l’ADF Serralada de Montalt, coordinarà la presència d’efectius en diferents punts de control de la vila, com ara l’avinguda del Turó, Onze Pins i Sant Sebastià, entre d’altres.

En cas de veure una columna de fum aviseu immediatament els serveis d’emergència, al 112, o la Policia Local, al 93 792 69 69.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Llavaneres

Deixa un comentari