Crida al civisme per garantir la qualitat de l'espai públic a Sant Vicenç de Montalt | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 30/04/2018

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt fa una crida al civisme, a través del seu web municipal, a tothom que presenciï fets de vandalisme i/o incivisme, perquè ho denunciï a l’Ajuntament o la Policia Local i es pugui actuar el més ràpid possible

En els darrers mesos, tant la Brigada Municipal com la Policia Local de Sant Vicenç de Montalt han detectat diferents actes de vandalisme i/o incivisme, com és el cas de danys en el mobiliari urbà, pintades a l’espai públic, excrements de gos al carrer o l’abandonament de tot tipus de residus a les àrees de contenidors i a la via pública.

Precisament, davant les pràctiques abusives per part dels propietaris de gossos que no recullen els excrements, i d’acord amb les ordenances municipals, ja s’estan aplicant sancions per a aquesta infracció.

Des de la Regidoria de Medi Ambient, però, es fa una crida al civisme a la ciutadania, ja que els desperfectes en el mobiliari urbà o el mal ús dels serveis públics minven el pressupost municipal, i s’ha de pagar entre tots, havent de renunciar a invertir aquests recursos en d’altres projectes.

En aquest sentit, des del consistori també recorden que abandonar mobiliari, restes de jardineria, electrodomèstics o runes a les àrees de contenidors o a la via pública està prohibit i que les persones que incompleixin la normativa poden ser sancionades amb multes de fins a 3.000 euros.

Alhora també recorden que l‘Ajuntament ofereix un servei gratuït de recollida de mobles vells. En el cas d’electrodomèstics, altres voluminosos o restes de jardineria, caldrà abonar una taxa mínima de 10 euros. Tanmateix, prèvia trucada, s’indica quan es podeu baixar al carrer -a la vorera de casa, en un lloc on s’evitin molèsties als ciutadans-, on es venen a buscar per portar-los a la deixalleria.

D’altra banda, el residu verd procedent del manteniment dels jardins ha de ser gestionat a través de la deixalleria mancomunada. Per aquest motiu, si encara no es disposa de la targeta d’usuari de la deixalleria, només cal que es reculli a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC).

Deixa un comentari