Publicat el 16/05/2022

 

Aquest Centre d’Estudis es dedicarà a la recerca i divulgació de la història i el patrimoni cultural i ambiental, a més de la figura del dosriuenc il·lustre

 

 

 

S’ha constituït el Centre d’Estudis Esteve Albert i Corp com una associació amb personalitat jurídica pròpia amb l’objectiu de promoure la recerca i la divulgació de la història i el patrimoni històric, artístic, cultural i ambiental. I de manera especial a estudiar i difondre la vida i obra d’Esteve Albert i Corp (Dosrius, 1914-Andorra la Vella, 1995).
L’àmbit d’estudi i actuació és el municipi de Dosrius, i en concret el territori i la història de les antigues parròquies de Dosrius, Canyamars i El Far. D’aquesta manera Dosrius s’afegeix als municipis del Maresme que compten amb un centre d’estudis local.

La nova entitat es planteja participar en la Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme, que se celebra anualment, i demanar l’ingrés a la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana.

L’acte de constitució ha tingut lloc el dissabte 14 de maig a l’Ajuntament Vell de Dosrius en una reunió oberta als veïns del municipi i persones interessades. L’entitat comença amb més de trenta socis fundadors i resta oberta a noves incorporacions.

S’ha elegit la primera junta directiva amb la següent composició: President, Josep Puig Pla; vicepresident, Joan Manel Riera Vidal; secretària, M. Àngels Jubany Pinós; tresorera, Gemma Conesa Tomàs; vocals, Roser Albert Bonamusa, Rosa Albert Subirà, Neus Alsina Boix, Marc Bosch de Doria, Carme Jo Munné, Josep Ramis Nieto, Rosa Maria Roca Auledas i Joan Valls Pou.

Redacció
Imatge i Font: Centre d’Estudis Esteve Albert i Corp de Dosrius

Deixa un comentari