Publicat el 27/04/2020

El Club Joventut Badalona col·labora amb l’Ajuntament per fer servir el Palau Municipal d’Esports per al repartiment de lots d’alimentació per a famílies vulnerables

L’Ajuntament de Badalona, a través de Serveis Socials, posa en marxa demà dimarts un nou banc d’aliments a la ciutat, contractant la compra de productes i el servei pel repartiment de més de 600 lots d’alimentació i alguns productes higiene infantil, dirigits a famílies ateses per Serveis Socials, que seran ampliables.

L’Ajuntament ha arribat a una col·laboració amb el Club Joventut Badalona per tal que s’utilitzi el Palau Municipal d’Esports de Badalona per a la distribució d’aquests aliments, que es farà quinzenalment, començant aquest dimarts, en coordinació amb Creu Roja.

Els aliments estan destinats a les famílies que no disposin d’ingressos per fer front a la situació de confinament familiar i disposin d’un allotjament que els permeti cuinar aquests aliments. Es prioritzarà l’atenció a les famílies amb menors i en funció de la demanda s’augmentarà el nombre de lots i es complementarà amb possibles donacions extra.

La distribució dels lots al Palau Municipal d’Esports de Badalona, carrer de Ponent 143, està prevista que comenci demà dimarts i tingui una durada de dos mesos. L’Ajuntament treballa amb la idea de prorrogar aquestes entregues d’aliments segons com evolucioni la situació de confinament i l’estat d’alarma. Les famílies hi podran d’acudir quinzenalment a recollir el lot en tres dies diferents per evitar aglomeracions. Està previst que diverses empreses puguin fer aportacions per complementar els lliuraments. Creu Roja és l’entitat contractada que s’encarregarà de l’operativa, i l’Ajuntament de Badalona supervisarà el servei.

Per dur a terme aquesta operativa, Creu Roja al Barcelonès Nord compta amb un equip de gairebé 50 persones voluntàries i tècniques que, dividides en torns, gestionaran les tasques logístiques de la realització dels lots i les entregues a les famílies beneficiàries. Un equip de voluntaris i voluntàries de l’entitat realitzarà també la distribució dels aliments a domicili per a aquelles persones que, per motius de salut i prevenció (gent gran o persones afectades per la COVID-19) no puguin desplaçar-se al Palau.

L’alcaldessa accidental i regidora de l’Àmbit de Drets Socials i Feminismes, Aïda Llauradó, ha manifestat: “han augmentat molt les demandes alimentàries a la ciutat en les últimes setmanes, per això l’Ajuntament per primera vegada hem impulsat un banc d’aliments amb recursos propis, que podrem ampliar per arribar a més gent. Agraïm al Club Joventut Badalona la seva col·laboració, així com  totes les aportacions i donacions desinteressades d’entitats, ciutadania i empreses que ens ajuden a fer front aquesta crisi que també és social”.

Per la seva banda, el president del Joventut Badalona, Juan Antonio Morales Abrisqueta ha afirmat que “en aquests moments complicats plens d’incertesa, és important que demostrem plegats que és possible ajudar als qui més ho necessiten. Treballem junts per un futur on ningú quedi enrere”.

 

Deixa un comentari