Publicat el 25/01/2018

El vídeo mapping, que dura 17 minuts, es projecta a la mateixa paret de la cova

A partir del 3 de febrer, les Coves de Montserrat, situades en ple massís de Montserrat al municipi de Collbató (Baix Llobregat), rebran als visitants amb la projecció d’un espectacular audiovisual fet amb la tècnica del ‘vídeo mapping’ que explicarà la història de les coves i la seva relació amb el municipi. El vídeo, de 17 minuts i que es projecta a la mateixa paret de la cova, compta amb una banda sonora original creada pel músic Francesc Gener i potencia els moments més dramàtics amb la il·luminació de les parets adjacents.
Segons l’alcalde de Collbató, Miquel Solà, l’objectiu de l’audiovisual és “dinamitzar i complementar” la visita de les més de 20.000 persones que cada any s’acosten a les coves. Així, a partir d’ara les visites començaran amb la projecció del vídeo per, posteriorment, recórrer l’interior de la cova amb un guia com es feia fins ara. De moment, el cost de la visita es mantindrà com fins ara en els 7,5 euros .

L’alcalde de Collbató ha destacat que l’audiovisual és un projecte singular i únic al món perquè, a banda de ser el primer que s’ha fet utilitzant la tècnica del ‘mapping’ a l’interior d’una cova, s’ha creat adaptant-lo a les irregularitats de la paret. Això ha obligat als seus creadors, la productora Wasabi Produccions, a realitzar càlculs per compensar les deformacions de les imatges i fer, per exemple, que alguns dels personatges que hi apareixen passin per darrera d’algunes roques de la cova.
Per recrear les escenes en les que apareixen persones es van realitzar filmacions amb actors reals al teatre La Passió d’Esparreguera que van servir de base per crear digitalment les imatges que es projecten.
L’audiovisual, de 17 minuts de durada, recrea amb imatges, llum i música la història de les coves des de la prehistòria als nostres dies i la seva relació amb l’entorn. Així, es mostra la creació del massís de Montserrat, l’aparició dels primers pobladors de la zona, les diferents èpoques i la relació amb la muntanya i la seva influència en la cultura.
Miquel Solà ha reconegut que l’audiovisual ha estat un projecte “complicat” perquè havia d’explicar la història de la cova sense cap narració però que finalment el resultat ha estat molt satisfactori perquè servirà per complementar les visites tradicionals a l’interior de la cova que es fan amb guia.

Altres millores a la cova
A banda de l’audiovisual, a la cova, que ha estat tancada al públic més d’un any mentre s’hi treballava, s’ha realitzat el canvi de les estructures i platees existents. Les noves platees ofereixen més capacitat i estan especialment dissenyades per assegurar un fàcil manteniment i la seva resistència a les exigents condicions de l’entorn que presenta un alt grau d’humitat.

El cost de l’audiovisual i les obres de millora a la cova han tingut un cost de mig milió d’euros que ha finançat la Generalitat a través de plans de foment del turisme.

ACN Collbató

 

 

Deixa un comentari