Publicat el 09/09/2019

 

La Fundació Iluro organitzarà un Club d’Art i la Fundació Esclerosi Múltiple el promocionarà i difondrà entre els seus associats.

La Fundació Iluro i la Fundació Esclerosi Múltiple han firmat un conveni per sumar sinergies i col·laborar per acostar l’art i la cultura a l’esclerosi múltiple. Les dues fundacions entenen l’art com un element socialitzador i terapèutic per a persones amb esclerosi múltiple.
En el conveni firmat, la Fundació Iluro es compromet a organitzar i programar un Club d’Art entorn de la biografia de pintors contemporanis. Per la seva banda, la Fundació Esclerosi Múltiple difondrà el projecte i en fomentarà la participació.
L’objectiu és aconseguir que persones amb esclerosi múltiple de l’àmbit de Mataró/Maresme puguin gaudir del Club d’Art. Les persones voluntàries que conduiran el club estaran formades per la fundació mataronina i també podran rebre formació específica sobre esclerosi múltiple per part de la Fundació Esclerosi Múltiple. A més, no es descarta implicar en aquesta iniciativa a l’Hospital de Mataró.

El conveni ha estat firmat per la directora de la Fundació Iluro, Marta Ibarz, i la directora de la Fundació Esclerosi Múltiple, Rosa Masriera, i té una vigència d’un any. A partir d’ara, personal de les dues entitats vetllarà per tirar endavant el conveni i fer-ne un seguiment. Si la col·laboració genera bons resultats, el conveni es podrà prolongar en el temps.

D’aquesta forma, s’inicia un període d’inscripcions a aquest nou Club d’Art per a totes les persones de Mataró i el Maresme que tinguin aquesta malaltia neurològica. Per sol·licitar informació sobre el Club cal posar-se en contacte al correu voluntariat@fundacioiluro.cat o al telèfon 937901289.

La Fundació Iluro neix l’any 2013 amb una vocació cultural i social molt arrelada a la ciutat de Mataró. La Fundació Iluro fomenta la seva acció social a través de tres línies: la inclusió laboral (amb la contractació de persones amb discapacitat), la inclusió social i cultural de col·lectius especials (a través de clubs de lectura a la Biblioteca Popular), i el finançament de projectes socials i culturals amb impacte al Maresme. L’objectiu comú de totes les línies és la millora de la vida de persones amb capacitats especials i en risc d’exclusió, i transmetre els valors de la fundació.
En l’àmbit cultural gestiona la Biblioteca Popular de Mataró, on es preserva un gran fons patrimonial antic; la Casa Coll i Regàs, una casa modernista projectada per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch; el centre d’exposicions Ateneu, on s’acullen mostres de diverses disciplines artístiques de producció pròpia i externa; i el Premi Iluro, que compta amb 61 convocatòries i premia treballs de monografia històrica local i comarcal.

La Fundació Esclerosi Múltiple es va crear a Barcelona fa 30 anys com a entitat privada sense afany de lucre. La missió de la Fundació Esclerosi Múltiple és aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple i millorar el benestar físic, psíquic i social de les persones que conviuen amb la malaltia. Per això, compta amb una xarxa de centres neurorehabilitadors i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física mitjançant el Centre Especial de Treball (FEM-CET), a més d’impulsar campanyes de sensibilització i captació de fons.

 

Deixa un comentari