Publicat el 21/09/2022

Darrerament, la Policia Local ha incrementat el patrullatge i el nombre de controls a diversos punts del municipi amb l’objectiu de prevenir els robatoris

 

 

Els robatoris a l’interior de domicilis, es un fenomen que va a l’alça, especialment en les poblacions residencials del Baix Maresme com Teià. Des de la Policia Local es demana la comprensió dels veïns i veïnes en cas de ser aturats i identificats en un control, i es recorda la importància de la col·laboració ciutadana a l’hora d’avisar davant de qualsevol vehicle o persona sospitosa. A l’hora de facilitar informació a la policia, fixeu-vos quina roba porta l’individu en qüestió i quin model i color de vehicle utilitza.

Mesures d’autoprotecció
Per incrementar la seguretat del domicili i reduir el risc de patir un robatori, seguiu aquests consells:

Si teniu alarma, connecteu-la sempre: tant si sou fora com si us trobeu a casa. L’aparell ha d’estar situat en un lloc de difícil accés perquè no pugui ser manipular i connectat a una Central Receptora d’Alarmes (CRA) que avisi a la policia.

Tanqueu bé portes i finestres, preferiblement amb balda interior.

Si heu extraviat les claus de casa, canvieu-ne els panys (preferiblement per d’altres de doble forrellat o de seguretat).

Assegureu-vos que els accessos que donen a jardins i patis interiors queden tancats.

No deixeu mai posades les claus al vehicle i si disposeu d’alarma al cotxe, activeu-la.

Per la nit, podeu instal·lar-hi llums amb temporitzador o amb detector de presència.

No obriu mai a persones desconegudes.

Demaneu la identificació al personal d’empreses subministradores (empresa i nom de l’empleat) i feu una trucada de comprovació a la companyia.

Feu un inventari dels vostres objectes de valor amb números de sèrie, marques, models i fotografies per poder-los reconèixer.

En cas de robatori o temptativa

Si us trobeu a casa i creieu que algú hi ha entrat o vol entrar-hi, obriu els llums i crideu per fer fugir al lladre. Eviteu la confrontació facilitant-li la sortida i aviseu la policia.

Si sou fora i observeu que indicis que algú ha entrat al domicili, no hi accediu. Podria ser que encara hi hagués algú. Actueu amb serenitat i aviseu la policia.

Després d’un robatori o temptativa, no toqueu res. L’escena dels fets s’ha de mantenir intacta fins a l’arribada de la policia.

Denúncies

Si sou víctimes d’un fet delictiu és necessari que ho denuncieu a la Policia Local i als Mossos d’Esquadra. Si voleu, podeu fer-ho per Internet clicant aquest enllaç.

Si presenteu la denúncia en dependències policials, porteu el DNI i la llista dels efectes sostrets.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Teià

 

Deixa un comentari