Publicat el 24/06/2017

El passat 21 de juny, la taula final de debat ciutadà va escollir les deu millors propostes del procés participatiu i que la ciutadania d’Argentona podrà votar durant els mesos d’agost i setembre.

Representants dels grups de debat ciutadà, acompanyats pels grups municipals i membres del Consell de la Vila, van escollir les 10 propostes que se sotmetran durant els mesos d’agost i setembre a una consulta ciutadana, en la que hi podran prendre part tots els veïns i veïnes d’Argentona majors de 16 anys, així com aquelles persones que tinguin alguna propietat al municipi. Durant més de dues hores es van exposar els arguments i valorar els aspectes més positius i negatius de cadascuna de les propostes seleccionades pel grup i que es van debatre en aquesta sessió final.

Amb aquesta elecció dels millors projectes finalitza una fase d’aquest procés participatiu que va iniciar-se a principis d’any amb la recollida de més de 270 propostes per part de la ciutadania, entitats i consells de participació. Unes taules de debat ciutadà van avaluar i seleccionar aquelles més interessants per al municipi, i que s’han concretat en aquesta llista final de deu, amb una dotació econòmica definida:

  • 1) Un nou local pel Cau (Agrupament Escolta)– Proposta econòmica: 125.000 €
  • 2) Programa d’ajuts per a la millora de l’eficiència energètica als domicilis– 20.000 €
  • 3) Recuperació marge esquerre de la riera d’Argentona– 121.000 €
  • 4) Adequació Font Picant– 180.000 €
  • 5) Millorar la senyalització– 12.000 €
  • 6) Circuits esportius a l’espai públic per a joves i gent gran– 100.000 €
  • 7) Xarxa de sanejament a l’Avinguda Mediterrani– 365.000 €
  • 8) Camins Escolars Segurs– 180.000 €
  • 9) Punt de recàrrega per a vehicles elèctrics– 40.000 €
  • 10) Millora de l’accessibilitat de la via pública– 260.000 €

 L’Ajuntament d’Argentona iniciarà en les properes setmanes una campanya de comunicació per donar a conèixer a la ciutadania els deu projectes finalistes, així com la consulta ciutadana, que es farà de l’1 d’agost i fins al 30 de setembre, mitjançant el web www.argentona.cat/consulta.

Totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys i aquelles que no hi visquin però tinguin propietats a Argentona podran participar en aquesta votació on line, escollint un màxim de tres propostes i valorant-les amb 3, 2 i 1 punt per ordre de preferència. La consulta es podrà fer des de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil (telèfon, tablet) i presencialment als equipaments municipals mitjançant terminals d’ordinador.

Els projectes que obtinguin més puntuació en aquesta consulta ciutadana del pressupost municipal, fins a assolir la quantitat límit de 500.000 euros fixada en aquest procés participatiu, s’inclouran en el pressupost municipal de l’any vinent.

Deixa un comentari