Publicat el 06/03/2014

Dissabte, 1 de març va tenir lloc a l´Escola Municipal de Música l´acte de constitució del 1r Consell d´Infants de Premià de Mar. Durant la presa de possessió del càrrec, els 21 consellers i conselleres es van comprometre a treballar plegats presentant propostes per millorar i fer més agradable Premià de Mar.
El Consell d´Infants és un òrgan de participació on els nens i nenes poden exercir el seu dret com a ciutadans, reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar propostes al Ple Municipal. La finalitat del Consell d´Infants, format per alumnes de 5è i 6è de primària, és aconseguir que els infants visquin a Premià de Mar sentint-se´n  part activa, desenvolupant la capacitat crítica i fent sentir la seva veu.El treball dels consellers comença a les aules, des d´on s´inicia la recerca d´informació i el debat sobre possibles propostes. Amb la constitució d´aquest nou òrgan es pretén educar els nens i nenes en el joc democràtic, augmentant les seves competències a l´hora de pensar i d´argumentar, de desenvolupar l´esperit crític, i d´assolir responsabilitats.
L´acte va comptar amb la presència de l´alcalde, Miquel Buch, diversos regidors, entre els quals hi havia la regidora d´Ensenyament, Roser Roca, representants dels centres educatius i familiars dels infants.  L´alcalde Buch va voler destacar la importància dels valors com ara la participació i la responsabilitat i va explicar als consellers la responsabilitat que assumeixen, ja que són els representants dels nens i nenes de Premià de Mar.
En finalitzar l´acte, els consellers i conselleres van ser homenatjats pel grup de tabalers de Premià de Mar les Atabalades. 
El proper 19 de març es farà a la sala de plens el primer plenari del Consell d´Infants.

Deixa un comentari