Publicat el 18/07/2018

Després de la inauguració del punt comarcal del Maresme, l’AECC posa en marxa el seu programa de voluntariat hospitalari

L’AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona comença, aquest juliol, el programa de voluntariat hospitalari a l’Hospital de Mataró. Un projecte perquè els pacients oncològics i familiars ingressats a planta puguin disposar d’un acompanyament per part dels voluntaris amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida durant el procés de la malaltia.
Des de fa una setmana, s’ha començat amb la captació de voluntariat per tal de posar en marxa aquest servei. Totes aquelles persones amb ganes d’ajudar i amb una disposició de tres hores setmanals al matí poden posar-se en contacte amb la coordinadora de l’Equip Voluntariat Hospitalari, Melanie Cantero. Aquestes rebran una formació prèvia i coneixeran de fons el paper de l’AECC.
Per apuntar-se com a voluntari o rebre més informació:
Melanie Cantero – Tel.: 655 044 327
melanie.cantero@aecc.es

Què significa ser voluntari als hospitals?
Els voluntaris són essencials i tenen un paper molt important en l’entorn hospitalari. Acompanyen i donen suport emocional al pacient i a la família, ajuden i són el relleu del cuidador principal, desenvolupen les activitats d’animació i entreteniment, detecten les necessitats del pacient i la família i participen en la dinàmica de l’hospital.

Punt comarcal del Maresme
El setembre de l’any passat es va inaugurar el punt comarcal del Maresme. Des d’aquest punt s’ofereix de forma gratuïta un servei integral: atenció social i atenció psicològica. A més, també es duen a terme, durant tot l’any, campanyes de prevenció i detecció precoç del càncer. Aquest punt forma part del desplegament territorial que l’Associació està realitzant amb uns objectius ben concrets: aproximació dels serveis a la població, universalitat de l’ajuda i professionalització dels serveis oferts.

AECC – Catalunya Contra el Càncer
Punt Comarcal Maresme – Onofre Arnau, 13-15 Mataró – Tel.: 930 129 383

 

Deixa un comentari