Publicat el 02/03/2018

Els serveis de promoció econòmica locals i comarcal, a través de la Xarxa d’interacció empresarial del Maresme, engeguen un nou projecte per connectar les empreses de la comarca amb les administracions. La iniciativa, que es presentarà la propera primavera en una jornada adreçada a emprenedors i empresaris del Maresme vol facilitar l’accés del món empresarial als recursos públics.

Segons també informa el Consell Comarcal, la Xarxa d’interacció empresarial del Maresme integra els serveis de promoció econòmica dels 30 ajuntaments maresmencs i del Consell Comarcal i treballa en la recerca d’oportunitats econòmiques per reduir l’atur i posicionar el Maresme com a territori actiu en l’àmbit empresarial i comercial.

El projecte, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, es presentarà el proper mes d’abril i respon a les necessitats detectades tant en el ‘Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic del Maresme (2015-2019)’ com en la ‘Diagnosi de l’estratègia d’interacció a l’empresa del Maresme’. Els dos estudis coincideixen que els serveis locals de promoció econòmica poden assolir millors resultats treballant de forma transversal i col·laborativa amb el sector empresarial privat.

En aquest sentit, des de la Xarxa d’Interacció Empresarial es treballaran tres àmbits: l’ocupació, l’emprenedoria i l’empresa.

D’altra banda, en matèria d’ocupació, els SLO (Serveis Locals d’Ocupació) volen que les empreses els visibilitzin com a primer punt de referència en la contractació de persones. La connexió pública-privada generarà noves oportunitats de negoci i, en conseqüència, més activitat econòmica als municipis.

Pel que fa a l’emprenedoria, es vol fomentar l’esperit emprenedor a tota la comarca facilitant la creació de nous negocis.

Quant a l’empresa, la Xarxa porta a terme iniciatives per conèixer les necessitats de les empreses del territori i treballa per oferir serveis ajustats a les seves necessitats.

Deixa un comentari