Publicat el 14/01/2020

El disseny guanyador servirà per fer la figura del Dimoni que es cremarà la Nit de Sant Anastasi

El divendres 14 de febrer, s’acabarà el termini per poder presentar les obres al vint-i-dosè concurs Crema’l tu!, Premi de Disseny del Dimoni de Badalona de les Festes de Maig convocat per l’Ajuntament de Badalona, per mitjà de l’Àmbit d’Educació i Impuls de Ciutat. La voluntat del concurs és donar a la ciutadania l’oportunitat de dissenyar un dels símbols culturals de la ciutat: el Dimoni de les Festes de Maig.

El disseny guanyador prendrà forma i es construirà amb una estructura de fusta d’entre 12 i 14 metres i es plantarà a la platja uns dies abans de la Cremada, la nit del 10 de maig, a la vista de tota la ciutadania

A l’hora de pensar en el disseny de la figura, cal tenir en compte que, d’acord amb la tradició, el dimoni s’ha de concebre com un monument en flames, per la qual cosa és preferible que, per tal que pugui cremar sense dificultats, el disseny de la figura ha de ser estilitzat. D’altra banda, i seguint aquests requisits, la base ha de tenir prou amplada per a què la figura s’hi  pugui subjectar dreta, ja que una vegada construïda, tindrà una alçària aproximada d’entre 12 i 14 metres.

Consulteu les bases completes a www.badalona.cat.

La Cremada del Dimoni és una activitat cultural que se celebra a Badalona des de l’any 1940. La tradició es remunta a l’any 1785, coneguda gràcies a les descripcions que fa Rafael d’Amat i de Cortada, conegut popularment com a baró de Maldà, en el seu Calaix de sastre, on escriu ”sent los mariners y pescadors gent de tabola i tunanteria, calaren foch a un figurón…”.
La Cremada del Dimoni és l’acte central de les Festes de Maig de Badalona, que són el conjunt d’activitats culturals que se celebren al voltant del dia de Sant Anastasi, patró de la ciutat, l’11 de maig.  La Cremada del Dimoni és la festa gran de tots els badalonins i badalonines.
Des de l’any 2006 la construcció del Dimoni és obra de Ramon de los Heros, dibuixant i artista plàstic badaloní, especialista en construcció d’escenografies. I a partir de 1999, el disseny del Dimoni es tria a partir del concurs Crema’l tu!

Deixa un comentari