Publicat el 31/07/2014

Divendres 1 d´agost, a les 22h, l´art de Vivaldi serà als jardins de can Claramunt dins del 37è Festival de Música del Maresme
L’Orquestra de Cambra Catalana (OCC), amb la col·laboració del prestigiós i reconegut violinista Joan Espina, ofereix un concert als jardins de Can Claramunt. Concretament, una versió de les Quatre Estacions de Vivaldi –l’obra més coneguda del seu creador i una peça de referència de la música barroca- complementada amb “Invierno Porteño” del compositor argentí Astor Piazzola.


L’OCC va ser fundada fa 28 anys, i dóna l’oportunitat d’actuar a joves intèrprets. El seu repertori inclou totes les èpoques i compositors, amb una especial incidència a la interpretació i difusió de la música catalana. L’orquestra ja duu més de cinc-cents concerts amb actuacions als principals auditoris i festivals de tot l’Estat espanyol i a diversos llocs del món. El seu director, i fundador, és en Joan Pàmies, també director artístic del Festival de Música del Maresme, el qual va néixer a Premià de Dalt fa trenta-set anys.
L’orquestra compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull.


Joan Pàmies va néixer a Valladolid, ciutat on va cursar els estudis musicals. Posteriorment es va traslladar a Barcelona on va continuar els seus estudis que més tard ampliaria a Brussel·les, Stuttgart i Madrid.
La seva trajectòria professional s’ha projectat en les vessants de la interpretació instrumental, la docència, i la direcció orquestral i coral. Aquestes activitats l’han dut a actuar a tot l’Estat Espanyol, Alemanya, Bèlgica, Bulgària, França, Itàlia, República Txeca, Suïssa, Líban, Mèxic i Tunísia.
Ha dirigit diverses orquestres i formacions corals tant de l’àmbit nacional com internacional. Ha estat professor titular de l’Orquestra Nacional d’Espanya i durant quinze anys va exercir com a catedràtic del Conservatori Superior Municipal de Música Barcelona. És fundador i director de l’Orquestra de Cambra Catalana.

Deixa un comentari