Publicat el 13/06/2016

L’Ajuntament i la ciutat de Badalona volem manifestar el nostre condol, rebuig i condemna per la mort d´una veïna de la ciutat a causa d´un acte de violència masclista. És la tercera víctima de violència masclista assassinada a Catalunya aquest any 2016 i la primera a Badalona en els darrers 5 anys. 
Com a conseqüència d´aquest assassinat, s´han decretat dos dies de dol oficial i s´ha convocat una concentració de rebuig, condemna i dol avui dilluns 13 de juny, a les 19 hores, a la plaça de la Vila. L´Ajuntament fa una crida a tota la ciutadania perquè hi participi. 
D´altra banda, tots els grups municipals han acordat celebrar un Ple extraordinari i urgent avui dilluns, a les 18.45 hores, que tindrà com únic punt de l´ordre del dia l´aprovació d´una moció de rebuig i condemna. 

Així mateix, també avui dilluns es faran minuts de silenci a les 12 del migdia davant de tots els edificis municipals. Les banderes onegen a mitja asta durant aquests dos dies de dol en els quals no es farà cap acte oficial. L´alcaldessa també ha suspès des de dissabte la seva agenda pública. 

El govern municipal vol expressar el seu més enèrgic rebuig davant de qualsevol forma de violències masclistes, dels que la seva expressió màxima són els assassinats de dones, nenes i nens. 

Ens comprometem a treballar coordinadament amb altres ciutats, amb les organitzacions de dones i feministes, i amb tots els agents socials i polítics per garantir els drets de les dones, aconseguir una Badalona lliure de violències masclistes, i situar al centre de la ciutat el dret a una vida digna, la sostenibilitat de la vida i la corresponsabilitat en el treball de les cures.
Ens comprometem a impulsar polítiques públiques que abastin la complexitat de les bases ideològiques, culturals i sòcio-educatives d’arrels patriarcals i que permeen les nostres vides quotidianes i institucionals. A treballar per millorar els sistemes d’atenció específica a les violències masclistes per donar les respostes afectives i efectives que es requereixen.

Acte: concentració de rebuig condemna i dol
Dia: dilluns 13 de juny
Hora: a les 19 hores
Lloc: plaça de la Vila

Deixa un comentari