Publicat el 10/03/2021

L’alcaldessa així ho ha manifestat davant la concentració duta a terme aquest matí davant l’Ajuntament

Aquest dimecres s’ha produït una concentració de persones davant l’Ajuntament per reclamar el retorn del servei mèdic per a adults al Consultori Local de Cabrils.
Aquest servei, de forma temporal i per motius estrictament sanitaris, va ser derivat al CAP de Vilassar de Dalt mentre duri la pandèmia, mentre que el servei de pediatria dels dos municipis es derivava al Consultori Local de Cabrils.

L’alcaldessa, Maite Viñals Clemente, en nom de tot el govern, ha refermat que la voluntat del govern és el retorn del servei mèdic per a persones adultes a Cabrils i ha explicat tots els passos que s’han dut a terme amb l’Institut Català de la Salut en aquest sentit, com les nombroses reunions amb la direcció de l’Àrea Bàsica de Salut i amb la Direcció d’Atenció Primària de Barcelonès Nord i Maresme.
La resposta d’aquest ens és que, mentre duri la pandèmia, els serveis de patologia aguda han d’estar centralitzats en un sol centre per tal de garantir el servei assistencial de forma segura, agrupant  els professionals mèdics de la mateixa categoria (pediatria, medicina de família i infermeria), podent crear d’aquesta manera, fluxos d’atenció diferenciada per pacients COVID i pacients no COVID en el mateix edifici, per vetllar per la seguretat de la ciutadania i dels propis professionals.
Aquesta situació no només es dona a l’Àrea Bàsica de Vilassar de Dalt-Cabrils, sinó que s’ha dut a terme a tota Catalunya.
Malgrat tot, la col·laboració entre ambdós ens segueix. Fruit d’aquesta col·laboració s’ha pogut dur a terme a Cabrils la campanya de vacunació contra la grip, feta el passat hivern al Centre Cívic La Fàbrica, i darrerament la vacunació contra la COVID-19 en majors de 80 anys i grans dependents, que s’ha fet al Consultori Local de Cabrils.
Paral·lelament, i mentre no es resolgui aquesta mancança, l’Ajuntament està treballant en fórmules per garantir la mobilitat en transport públic al municipi veí. Així mateix, des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ja han iniciat els passos per a la futura construcció del nou CAP a Cabrils, amb un inici d’obres previst pel 2023.
Finalment, l’alcaldessa ha refermat la voluntat de participar en les accions que la ciutadania vulgui dur a terme, com la firma d’un manifest pel retorn del servei mèdic per a adults a Cabrils, fer concentracions davant de la Conselleria de Salut i participar en altres actes, com la caminada per la salut que es vol dur a terme el proper 20 de març al municipi.

 

Deixa un comentari