Publicat el 04/11/2019

En total es preveu esporgar prop de 3.600 exemplars dels 5.000 existents, una xifra que representa el 72% de l’arbrat municipal

Ja han començat els treballs d’esporga dels arbres dels carrers i places de la vila, un operatiu que té per objectiu comptar amb un arbrat de qualitat i segur pels vianants.  Els treballs podran variar segons l’espai (arbrat viari, arbrat de parcs i jardins, centres escolars…); els serveis que es troben al voltant dels exemplars; la morfologia de l’arbre i la idoneïtat a l’entorn urbà; i l’estat general de cada arbre, tenint en compte el tractament que ha rebut des de la seva formació.

En cas que es detectin exemplars malalts que puguin suposar un risc per als vianants, es procedirà a la tala, amb la previsió de portar a terme la seva reposició en les pròximes campanyes de replantació.

Paral·lelament, es farà una actualització de l’inventari de l’arbrat existent a tota la vila.

En els treballs d’esporga es donarà prioritat a aquells carrers en els quals s’ha d’instal·lar il·luminació nadalenca. Posteriorment es treballarà amb la resta de l’arbrat en funció del seu grau de resistència a l’esporga i parada vegetativa.

 

Deixa un comentari