Publicat el 16/01/2015

Aquest proper diumenge 18 de gener, es donarà el tret de sortida als treballs d’enderrocament de l’antic camp del CF Badalona situat a l’avinguda de Navarra, amb un acte que comptarà amb la presència de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i del president del CF Badalona, Miguel Ángel Sánchez.
Els treballs de demolició es faran en una única fase que durarà aproximadament 3 mesos. El procés es realitzarà combinant mitjans manuals i mecànics. La realització d’aquestes obres implicarà l’eliminació de l’aparcament provisional situat al solar que hi ha entre el carrer de la Seu d’Urgell i l’avinguda de Navarra.


Un record del camp del Badalona
La Junta Directiva del CF Badalona, en el marc d’aquesta especial jornada, farà un reconeixement als 50 socis més antics de l’entitat. D’altra banda, els assistents es podran emportar un record del camp en una petita bossa de plàstic. A l’interior d’aquesta bossa hi haurà un petit fragment de l’estadi acompanyat d’un senzill certificat on s’explica que aquest singular record correspon a una part del Camp del Centenari que durant 80 anys ha vist jugar el CF Badalona.
Un cop finalitzi la demolició del camp de futbol, la previsió és que s’iniciïn els treballs d’urbanització de la zona. Recordem que els terrenys que fins ara ocupava el camp del futbol del CF Badalona van ser subhastats el passat mes de novembre i adjudicats a REVELATION SYSTEMS, S.L. Aquesta empresa va presentar la millor proposta per aquests terrenys per un import de 6.557.185 euros, una xifra que va superar en més de mig milió d’euros el pressupost de sortida de la licitació de la subhasta. Cal destacar que l’import ingressat per l’Ajuntament per la subhasta servirà per finançar la construcció del nou estadi municipal de futbol al barri de Montigalà. Part dels terrenys de l’antic camp de futbol del CF Badalona es destinaran a zona d’habitatge protegit.


El futbol a Badalona
Segons explica el periodista i escriptor badaloní Andreu Mas en el llibre Amb la ciutat a les botes, el camp de l’avinguda de Navarra, ubicat al barri de Casagemes, es va inaugurar l’11 d’octubre de 1936, amb un partit que va enfrontar el Badalona amb el FC Barcelona. Els locals van guanyar aquell partit per 4 a 2. Els terrenys per edificar el camp, propietat fins llavors de la família Arnús, van costar 90.000 pessetes, entre 15 i 21 pessetes el pam, segons va explicar anys més tard el mateix president d’aquells anys Ramon Giralt Casals en un diari de l’època.
La història del futbol a Badalona arrenca el 1902 amb els primer cops de peu a la pilota que van donar deu joves d’aquesta ciutat a la platja on van improvisar un camp de joc a la sorra. Posteriorment van jugar en un camp a l’actual plaça del Sol. Un terreny ple de pedres i atzavares i que no tenia ni les línies marcades. L’any 1909, obligats pel reglament del campionat de Catalunya que exigia als equips, entre altres coses, tenir un camp en condicions, passen a jugar en un solar al costat de la corderia Ribó, al barri del Manresà. No és fins al mes de febrer de 1933 que s’inaugura el nou camp d’esports del Badalona ubicat entre els carrers d’Àngel Guimerà i la Gran Via de les Corts Catalanes, a tocar al municipi de Sant Adrià de Besòs, propietat del CD Artiguense, amb qui el CF Badalona, llavors Esport Club Badalona, es va fusionar per augmentar la seva massa social.
L’any 1935 va ser escollit president del Badalona Ramon Giralt que va ser qui va impulsar el projecte de construcció del camp de l’avinguda de Navarra, de 103 per 68 metres.
El CF Badalona està jugant actualment al camp municipal de futbol de Montigalà.

Deixa un comentari