Publicat el 24/10/2019

El cicle inclou exposicions, tallers de teatre, aparadors teatrals i muntatges de diferents gèneres que es representaran a diversos equipaments de la ciutat

Badalona acull, des d’aquest diumenge 27 d’octubre i fins el 13 de desembre, la tercera edició del cicle de teatre amateur Badalona es Mostra, un projecte cultural que té com a protagonista el teatre amateur amb l’objectiu de crear un espai de trobada entre les companyies badalonines.
La programació inclou representacions teatrals de diferents gèneres, exposicions, tallers, sortides i aparadors teatrals a les biblioteques de la ciutat, on es podran consultar documents relacionats amb les obres i les temàtiques de la mostra d’aquest any.

Les activitats es faran a diferents equipaments de la ciutat com el Casal Cívic Pomar (av. de Sabadell, s/n), el Centre Cultural l’Escorxador – Nau 3 (c. de l’Arquitecte Fradera, s/n), el Centre Cívic La Salut (av. del Marquès de Sant Mori, s/n), l’Institut Pompeu Fabra (c. del Molí de la Torre, 34-58), el Casal Cívic Llefià (c. de la Pau, 23), el Centre Cívic Morera (av. de Bac de Roda, 42-48) i el Centre Cívic Dalt la Vila (c. del Germà Bernabé, 1-7).

El cicle Badalona es Mostra recupera l’essència de la ‘Mostra de teatre Jove de Badalona: Toteatre’ que es va iniciar a Pomar l’any 2002 fins al 2011, amb la intenció de proporcionar un espai perquè els grups de teatre vocacional puguin presentar els seus treballs al públic tot dinamitzant diferents equipaments del municipi oferint activitats culturals vinculades amb les arts escèniques.
Representacions
-Almenys no és Nadal
, a càrrec de La Badalonense.
Diumenge, 27 d’octubre, a les 19 hores, al Centre Cívics La Salut.

-Són coses de nens Forn de Teatre Pa’ tothom.
Divendres 8 de novembre, a les 18 h al Casal Cívic Pomar.

-Presentes del CRAD
Dimarts 12 de novembre, a les 11 h  al Centre Cívic Dalt la Vila.

-El largo viaje hacia el corazón de Vara y el mal Karma.
Dijous 14 de novembre, a les 20 h  al Centre Cultural l’Escorxador – Nau 3.

-El café de los secretos d’Art en Acció.
Dissabte 16 de novembre, a les 19 h a l’Institut Pompeu Fabra.

-Els crims de Chicago de L’Assaig.
Diumenge 17 de novembre, a les 19 h al Centre Cultural l’Escorxador – Nau 3

-Banquet de microrelats del PDC Pomar-Morera.
Dimarts 26 de novembre, a les 18 h al Centre Cultural l’Escorxador – Nau3.

-Audició producció sonora de l’ASC Districte Apatxe.
Divendres 29 de novembre, a les 18 h, al Casal Cívic Pomar

-El sueño de mi vida de Màgic Empenta.
Diumenge 1 de desembre, a les 19 h, al Centre Cívic La Salut

Exposicions

-Capturar l’alè
Del 5 al 29 de novembre al Centre Cívic Dalt la Vila
La mostra presenta vint-i-nou reproduccions fotogràfiques del treball de Jesús Atienza, considerat el millor fotògraf del gènere des que va començar a introduir-se en l’àmbit dels titelles el 1977 a través de les marionetes de Harry V. Tozer. Produïda pel Museu de les Arts Escèniques i Centre de Documentació (MAE) de l’Institut del Teatre.

 Activitat complementària:

-Xerrada amb Jesús Atienza
El 22 de novembre, a les 18 h al Centre Cívic Dalt la Vila

-Fusteatre
Del 12 de novembre al 10 de desembre al Centre Cívic Morera
En Bernat Fuertes ens presenta petites escenes quotidianes en format teatral. L’escenari de la vida es barreja amb fustes reciclades: palets, caixes de fruita, taps de suro… Espais i personatges que ens endinsen en escenes oníriques i poètiques, que formen part del seu personal món creatiu, als quals dona forma utilitzant material reciclat.

Exposició Badalona es Mostra
Del 4 al 22 de novembre al Casal Cívic de Pomar
Del 26 de novembre al 13 de desembre al Casal Cívic de Llefià
Visitant l’exposició gaudirem de la història i la trajectòria de les companyies participants en l’edició d’enguany. A més a més, es fa un recorregut pels orígens d’aquest cicle -que té com a precedent directe la Mostra de Teatre Jove de Badalona (2002-2011)- i per les dues primeres edicions del Badalona es Mostra (2016 i 2018).

Tallers
Taller de teatre musical
26 i 29 de novembre, 3, 10 i 13 de desembre, de 17.50 a 21 hores, al Casal Cívic de Llefià
Monogràfic introductori al teatre musical a càrrec d’Alicia Martel, actriu, compositora, cantautora, creadora i directora artística.

Taller de ràdio teatre per a gent gran
 7, 14 i 21 de novembre, de 18 a 20 hores, al Casal Cívic de Pomar.
Taller introductori al procés de disseny, ambientació sonora i realització d’audiodrames dirigit a gent gran. Les sessions es faran als estudis de gravació sonora del Casal Cívic de Pomar.

Sortida a la Casa Taller de Marionetes de Pepe Otal
Diumenge 24 de novembre. El Taller, fundat per Pepe Otal el 1975, és un lloc de trobada i formació per a totes aquelles persones  interessades a submergir-se en el món del teatre i la construcció de titelles i marionetes. Situat al barri del Raval de Barcelona, la Casa Taller de Marionetes de Pepe Otal és un lloc carregat d’històries, somnis i encants, on qualsevol peça de fusta, retall de tela, clau, guix o cadira té vida, memòria… La passió de Pepe Otal per l’art de les marionetes va donar sentit la seva vida; la seva herència, l’essència i el llegat artístic es troben entre les parets de l’equipament i al cor dels qui mantenen viu el seu somni.

Aparadors teatrals
Les biblioteques de la ciutat participen en el projecte dels Aparadors teatrals. Aquests espais de comunicació serveixen per mostrar espais vius i transmetre informació sobre el contingut i les activitats del Badalona es Mostra. Enguany, els titelles seran els protagonistes dels aparadors teatrals de la ciutat.

Geocerca Margarita Xirgu
Enguany estrenem una nova geocerca cultural que se suma a les ja existents a la nostra ciutat. Les geocerques són jocs de pistes per arribar a descobrir un tresor o un geocontenidor. A través d’aquest joc interactiu podreu conèixer la figura d’una de les personalitats més destacades del món teatral del segle XX, com a actriu i com a directora de teatre i professora.

Per a més informació: http://badabiblios.cat/geocerques-culturals/

 

 

 

 

 

Deixa un comentari