Publicat el 04/02/2016

Dijous 4 de febrer l’alumnat de P-5 de l’escola Pérez Sala ha sortit d’excursió estrenant les polseres identificatives, un sistema de seguretat que la Policia Local de Vilassar de Mar ha posat en marxa per a la identificació ràpida de la persona responsable del menor en les sortides escolars en cas de pèrdua. La iniciativa es durà a terme inicialment en una prova pilot a l’escola Pérez Sala amb els infants de P-3 fins a 3r de primària, un total de 272 nenes i nens, i busca també oferir tranquil·litat a les famílies i al personal docent davant una sortida escolar. 

Les polseres identificatives ajudaran a reduir el temps de localització en cas de pèrdua dels infants ja que consten d’un xip amb totes les dades per poder localitzar els seus responsables en cas de pèrdua, reduint el temps de nerviosisme que aquest tipus de situació poden produir.
La informació que conté la polsera, desenvolupada per l’empresa Sistemes ikanguro, està codificada de forma alfanumèrica per qüestió de seguretat i conté el nom de la persona responsable del grup, el seu número de telèfon, l’escola a què pertany, el lloc de la sortida, l’horari en què té lloc i la data. Qualsevol persona que trobi el menor extraviat podrà accedir a la plataforma d’ikanguro mitjançant la lectura d’un QR o entrant a la web que s’indica i introduint un codi.
Si aquesta persona no disposa d’Smartphone, la polsera també porta escrit el número de telèfon d´Emergències (112) que connecta amb els Mossos d´Esquadra, els quals tenen accés a la informació ja que el sistema compta amb el seu reconeixement i suport, així com el de la Policia Local.
Segons explica el regidor de Governació, Àngel Font, si la prova té bons resultats la iniciativa es podria estendre a la resta de les escoles. El pressupost que l’Ajuntament destina a aquesta prova pilot és de 1.448 euros.

Deixa un comentari