Publicat el 08/11/2022

Aquesta setmana s’ha començat a construir el Pessebre municipal que es podrà visitar al centre Cultural Calisay aquest Nadal

 

 

 

Des de la Regidoria s’ha creat un àlbum fotogràfic per poder seguir els treballs del Pessebre i la seva evolució en imatges  (vegeu aquí).

La proposta d’enguany és una creació d’acord amb els criteris de diorama d’un carrer de poble de grans proporcions. Un diorama és la representació tridimensional d’un paisatge que mostra esdeveniments històrics, de natura, ciutats, etc., amb finalitats educatives o d’entreteniment, pintat de manera tal que simuli un entorn realista.
Els diorames de pessebres gaudeixen d’una llarga tradició entre les associacions i entitats pessebristes del nostre país.

El terme “diorama” va ser encunyat per Louis Daguerre el 1822. La modalitat més popular a casa nostra està relacionada amb la tradició pessebrista.
Els diorames de pessebres, fets generalment de guix, fusta, pintura, porexpan i altres materials, solen anar muntats en una caixa amb una obertura frontal -la boca-, des d’on l’espectador el contempla.
Són representacions corpòries d’una escena bíblica relacionada amb el cicle de Nadal i acostumen a jugar amb la superposició de plans, la combinació de llums i ombres o les figures de diferents dimensions per donar sensació de profunditat, volum i relleu.

El disseny del cartell anunciador del pessebre d’enguany és de l’artista i dissenyador Santi Artigas creat el 2017. Aquest any se li dedica aquest pessebre ja que va ser ell qui l’havia dissenyat els darrers anys.

El pessebre s’obrirà al públic el dia 16 de desembre de 2022, a la sala d’exposicions del C.C.Calisay, i es podrà visitar fins al dia 6 de gener de 2023.

El seu horari serà el següent:
De dilluns a divendres, de 2/4 de 6 a 2/4 de 9 del vespre.
Dissabtes i diumenges, d’11 a 1 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre.
Els dies 25 i 26 de desembre de 2022 i el dia 6 de gener de 2023, només tardes de 6 a 2/4 de 9 del vespre.
Els dies 31 de desembre de 2022 i 1 de gener de 2023 estarà tancat.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Arenys de Mar

 

Deixa un comentari