Publicat el 27/06/2016

El passat dimecres es va inaugurà ´CinemArt´, el III Festival Internacional de Curtmetratges de Pineda de Mar, que es celebra fins al 2 de juliol i que permetrà gaudir d’una trentena de curtmetratges d’autors de tot el món, que es projectaran al recent estrenat Auditori de la Biblioteca.

Durant l’acte es va fer una presentació del festival, i es varen destacar  les novetats.
Al festival d’enguany, s’han presentat 1.105 curtmetratges a concurs, d’autors de 50 països diferents. D’entre aquests, s’han seleccionat 30 finalistes, que es podran veure durant el festival en les projeccions que es faran a l’Auditori de la Biblioteca.

El concurs de curtmetratges ofereix quatre premis: Premi Vila de Pineda, Premi a la Millor Comèdia, Premi al Millor Curt d’Animació i el Premi del Públic. 
Els guanyadors es donaran a conèixer durant el sopar del dia de la Cloenda, el dia 2 de juliol.

Novetats CinemArt 2016
El plat fort de l’edició d’enguany de CinemArt és, sens dubte, l’estrena de “Major, 57 dirigit per Raimon Miranda, sobre l’exili de la Sara Llorens i en Manuel Serra i Moret, i que és tan sols el preludi d’un gran projecte per fer un llargmetratge sobre la vida d’aquests dos personatges tan importants de Pineda de Mar. Per tal de fer realitat aquest llargmetratge, que portarà per títol “Manuel Serra i Moret, la pel·lícula”, s’estan fent gestions amb l’Ajuntament del municipi, així com diverses accions per aconseguir finançament, com petites iniciatives de micromecenatge o la gravació d’un DVD del curt “Major, 57” per aconseguir aportacions econòmiques amb la seva venda.

Respecte a la novetat d’enguany, s’ha creat una nova secció dins del Festival, El poble convidat, en la que es vol donar rellevància a un poble veí que treballi per potenciar el cinema i que, enguany s’ha decidit que sigui Pallejà, ja que es presentarà el curtmetratge “Tot el que necessiten és amor”, dirigit per Xavier Porta, i que ha estat rodat entre Pallejà i Pineda.
CinemArt vol posar en valor el cinema. I farà tot el que estigui al seu abast, perquè Pineda en sigui protagonista. 

Més informació i programa: www.festivalcinemart.com

Deixa un comentari