Publicat el 25/08/2022

L’Ajuntament començarà a redactar els projectes constructius de la via, que permetrà connectar a peu i en bicicleta el centre urbà i el Pla de l’Avellà

 

 

 

El Consell Municipal de Participació d’Infraestructures i Mobilitat es va constituir a finals de maig, tractant entre altres qüestions, la futura creació del Llaç Verd, una futura via transitable a peu o bicicleta amb el propòsit d’unir el nucli del poble i el Pla de l’Avellà.
El següent pas és la redacció dels projectes constructius necessaris:  el que desenvoluparà la Diputació de Barcelona en el tram de la B-502 i el que executarà el consistori en el tram corresponent al Torrent dels Vinyals.

Com serà el Llaç Verd?
A banda de connectar aquests dos nuclis, aquesta via proposa un recorregut en forma de llaç destinat a afavorir el passeig i el contacte amb l’entorn natural. La voluntat és que, en un futur, connecti també amb el litoral.

El traçat projectat s’adapta a les diferents característiques dels indrets en els quals se situa. En aquest sentit, es poden diferenciar els següents tres tipus de trams:

  • Rieres de Cabrera i Torrent dels Vinyals: Amb el propòsit de millorar l’accessibilitat i controlar les escorrenties, en aquesta part del recorregut es planteja una franja continua de paviment dur. L’actuació permetrà arranjar l’actual pavimentació del camí i formar una cuneta verda per on es conduiran les aigües de pluja fins a la riera.
  • Trams en carretera: Amb l’objectiu de garantir la seguretat de vianants i ciclistes es modificarà la secció de la via per incloure una nova vorera de, com a mínim, 3 metres d’ample i que a més es trobarà elevada respecte a la calçada.
  • Trams urbans: En aquests espais es donarà continuat als carrils bici ja existents. La proposta preveu intervenir també en els dos passos per sota de l’autopista del Maresme, adequant-los al nou trànsit de vianants i bicicletes.


Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Cabrera de Mar

Deixa un comentari