Publicat el 28/03/2021

En cas de detectar un exemplar o un niu de vespa asiàtica cal posar-se en contacte amb l’Ajuntament o amb la Policia Local

El passat 18 de febrer, la brigada municipal de Cabrils va instal·lar trampes per reines de vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) a diferents espais del municipi.
Fa una setmana, les trampes es van reomplir i s’han trobat 29 reines en aquesta primera fase. Així doncs, es preveu que en la segona fase, que finalitza en 3 setmanes, es capturin unes 60 reines que serien potencialment 60 nius de vespa asiàtica.
L’any passat es va fer una primera fase experimental truncada per la pandèmia, i la densitat de velutines aquest estiu passat no ha estat alta.

El principal perill de la vespa asiàtica és cap als altres insectes del nostre ecosistema, especialment les abelles de la mel, de les quals se n’alimenta. Té un efecte indirecte sobre la pol·linització de plantes conreades i de flora silvestre que també acaba afectant la producció de mel, cera i altres productes apícoles.
Des de l’Ajuntament de Cabrils demanem la col·laboració ciutadana per la detecció de nius. En cas de detectar un exemplar o un niu de vespa asiàtica, s’ha de procurar mantenir una distància mínima de cinc metres i no intentar capturar la vespa amb el risc de picada que suposa, ja que aquest tipus de vespes només ataquen quan se senten amenaçades.
També cal posar-se en contacte amb l’Ajuntament de Cabrils (93 753 96 60) o amb la Policia Local (93 753 01 52) per notificar la presència d’individus o nius de vespes asiàtiques i el consistori us posarà en contacte amb un tècnic.
Si el niu està situat en un espai públic o en un espai privat que pugui afectar una zona pública, l’Ajuntament assumirà la retirada del niu. En cas que estigui situat en un espai privat que no afecti l’espai públic, correspondrà al propietari afectat assumir la retirada del niu.

 

 

Deixa un comentari