Publicat el 14/04/2015

El 19 d’abril, com a cloenda dels actes de la Setmana de la Salut 2015, s’estrenarà el “circuit inclusiu” de Vilassar de Mar, ruta pensada per promoure la igualtat social, l’esport, la salut i la natura en entorns on cadascú s’hagi de superar.
Dissenyat per la Fundació Itinerarium dins del programa ‘Sumant capacitats’ i subvencionat per la Diputació de Barcelona, amb aquesta iniciativa la Regidoria d’Esports vol fomentar l’esport per a tothom.
Eduard Jornet, pare del Kilian Jornet, ha estat l’encarregat del disseny del circuit que en el nostre municipi aprofitarà part del traçat de la ruta saludable Del Mar-Vaixell Burriac (3,98 km), i a més farà una variant, de menys distància (2,38 km), apta per a persones amb cadires de rodes elèctrica i  Joëlette i  bicicletes Handbike.
 La idea és que tothom, infants, persones grans o amb problemes de mobilitat, mentals o intel·lectuals tinguin el seu espai per practicar esport i gaudir de la natura.
El circuit comptarà amb un plafó que mostrarà el mapa del recorregut, el desnivell i l’explicació del projecte, i els textos també estaran en llenguatge Braille. El recorregut del circuit es podrà consultar a través del web municipal.
Durant tota la setmana lectiva, els centres educatius faran activitats especials amb els seus alumnes per transmetre’ls hàbits saludables com ara tallers de cuina, visites a l’exposició del CAP “Cuida’t les dents”, sessions de ioga, sortides per les rutes saludables o al castell de Burriac. Els alumnes de l’institut Pere Ribot faran una visita al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, organitzada per les Regidories de Medi Ambient, Joventut i Salut Pública.

Deixa un comentari