Publicat el 05/07/2018

Els cinc exemplars havien estat capturats accidentalment per pescadors ebrencs

Cinc tortugues babaues han tornat avui “a casa” a l’Ametlla de Mar. Els cinc exemplars d’aquests rèptils marins havien estat capturades accidentalment per pescadors de les Terres de l’Ebre, que són cada vegada més conscienciats que aquestes tortugues no poden tornar al mar perquè moririen per descompressió.
Els animals els recull el CRAM (la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins) i allí els recuperen, els marquen i se’ls posa un xip abans de tornar al mar. L’alliberament es ja una festa popular, amb actes que s’obren al públic, com el d’aquest dijous a l’Ametlla de Mar, per conscienciar sobretot els nens i nenes que s’ha de protegir la feina i la biodiversitat que els envolta. Quan les cinc tortugues han marxat mar enllà, els petits han pogut gaudir de diverses activitats lúdiques que han preparat el CRAM i la Diputació de Tarragona a la platja calera de Pixavaques.

El delta de l’Ebre és un espai on es troben més tortugues babaues. En primer lloc perquè és una zona d’alimentació i hivernada d’aquesta espècie, també perquè hi ha un dels ports pesquers amb més embarcacions d’arrossegament de tot estat espanyol, com és el Port de Sant Carles de la Ràpita, i finalment perquè les condicions deltaiques permeten que les xarxes es tirin a profunditat molt menor que en altres llocs.
Aquests són els principals factors pels quals hi ha a les Terres de l’Ebre més captures accidentals de tortugues marines i per aquest motiu les campanyes del CRAM per conscienciar que els animals han de passar pels centres recuperació abans de tornar al mar, es va iniciar a les Terres de l’Ebre.
“L’acollida ha estat molt bona, tots els pescadors col·laboren i la relació amb el CRAM és estupenda”, ha destacat Elsa Jímenez, presidenta de la Fundació CRAM.

ACN L’Ametlla de Mar
Foto: Pla general del moment en què una de les tortugues babaues alliberades entra a l’aigua mentre diferents persones la fotografien

 

Deixa un comentari