Publicat el 10/05/2017

L’oferta gastronòmica apta per a celíacs a Catalunya no supera el 3% tot i l’auge dels establiments ”gluten free”

Des que el 2014 va entrar en vigor el reglament per etiquetar els al·lergens dels productes alimentaris i per tant, també en els restaurants i locals, s’ha detectat un 30% més d’oferta gastronòmica ”sense gluten”.
Tot i això, des de Celíacs de Catalunya, es recalca que només un 3% és oferta apta per a celíacs ja que els restauradors no tenen en compte el procés d’elaboració sinó només el gluten de la matèria primera, obviant la contaminació encreuada.

Des de l’associació atribueix el fet a la moda de les dietes ”sense gluten” que segueix cada vegada més població i per això denuncia que s’està ”banalitzant” un problema digestiu que segons el Departament de Salut, afecta 1 de cada 204 catalans.

 

ACN Barcelona

Foto: Nancy Babio, presidenta del CODIUCAT, Carmen Cabezas, Subdirectora general Subdirecció general de Promoció de la Salut i Olga Cuesta, presidenta de Celíacs de Catalunya, en un moment de la roda de premsa del 9 de maig de 2017

Deixa un comentari