Publicat el 04/05/2016

El retaule major de l’església de Santa Maria de l’Assumpta d’Arenys de Mar és una de les fites més altes del patrimoni artístic català i un dels grans moments de la retaulística del barroc. Aquest fet fa que el Bisbat de Girona l’hagi proposat  com a Obra Mestra dins de les activitats de Catalonia Sacra d’aquest 2016. 

El Dr. Joan Bosch, pronunciarà el divendres, 6 de maig, una conferència sobre aquesta joia del Barroc que es va acabar de restaurar l’any passat. La conferència, davant mateix de l’obra, començarà a les 7 de la tarda. 
Aquesta activitat és gratuïta , però es recomana fer una inscripció prèvia al correu; reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693 720 202.

Aquest retaule el va elaborar Pau Costa entre 1706 i 1709 i el varen daurar i policromar Erasme i Fèlix Vinyals els anys 1711 i 1712. Aquesta activitat permetrà conèixer detalls de l’obra acompanyats d’un dels seus principals investigadors. 
Aquest fet permetrà, entre d’altres, conèixer la destresa, la capacitat inventiva i la cultura artística de Pau Costa, autor de retaules com el de Cadaqués o Palafrugell, i tenir claus per interpretar un organisme tan complex i ric de significació i simbolisme com aquest retaule que serveix per mostrar les creences i els temors de la societat catalana del període en què va ser construït.

La restauració del retaule va acabar el mes d’abril de l’any passat després de mesos de treballs.
Un equip del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya va fer la restauració en una actuació repartida en dues fases: La primera va consistir en una neteja superficial, i la posterior fixació i consolidació dels elements mòbils. En la segona fase es va procedir a la neteja dels vernissos sintètics i a l´eliminació de les restes de cera que es trobaven entre les capes de vernís.

Acte: Conferència més visita
Dia: divendres 6 de maig
Hora: les 7 de la tarda
Lloc: Església de Santa Maria de l’Assumpta
Reserves: reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693 720 202.

Més informació a www.cataloniasacra.cat

Deixa un comentari