Publicat el 08/12/2020

The TYETS, Albert Pla, Nuria Graham, Partidaris… entre d’altres, son alguns dels concerts programats

Gràcies a les mobilitzacions del sector musical i de l’ASSAC (Associació de Sales de Concerts de Catalunya), s’ha aconseguit visibilitzar que la cultura també és segura. Tal i com s’ha estat fent fins ara al casal de l’Aliança amb els concerts de la temporada de les Músiques Tranquil·les, La Casa de la Música de Mataró programa de nou concerts abans d’acabar l’any seguint les restriccions sanitàries vigents per tal de garantir un espai segur.

Alguns d’aquests concerts formen part del projecte SALA CAT, impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Associació de Sales de Concert de Catalunya (ASACC) amb l’objectiu principal de reactivar el circuit de concerts a sales privades i donar suport i generar activitat entre els agents de la cadena de la música en directe que s’han vist afectats per la crisi de la pandèmia #Covid19.
SALA CAT, que s’allargarà durant el mes de desembre, també vol donar visibilitat i suport a les sales de petit i mitjà format de diferents ciutats, així com reactivar l’activitat dels artistes, el personal tècnic i auxiliar, els mànagers, les empreses de so i llums, els programadors, fotògrafs i tots els professionals que intervenen en la creació d’un concert. L’aforament dels concerts tal i com contempla la normativa serà del 50% de la capacitat de la sala.
No hi haurà servei de bar i els assistents hauran d’estar asseguts i amb la mascareta. Les entrades dels concerts serviran com a salconduit per arribar a casa i sortir dels límits territorials fixats en cada tram.

PROPERS CONCERTS:

– Apenas uma mulher
Dijous 10 de desembre, a les 20.30 h al Teatre l’Aliança: carrer Bonaire, 25 (20h Obertura de portes)
Preu: Preus públic general (anticipada) Entrada: 10€ – Sopar i concert: 18€* – Preus comunitat (anticipada) Entrada: 8€
Registra’t a la comunitat: https://musiquestranquilles.com/registrat/
Compra d’entrades: Web Músiques Tranquil.les | Oficina de Cultura de l’Ajuntament de Mataró (carrer Sant Josep, 9)

Concert reprogramat. Dins de l’univers de la Música Popular del Brasil, existeix un subgènere molt notable: cançons de dones, amb veu narrativa de dona en primera persona, i que estan escrites per homes. Apenas uma Mulher recull aquest repertori convidant-nos a viure la música i fer-nos preguntes. Caetano, Chico, Gil des d’una visió més moderna, crítica i poètica, i també Noel Rosa, Ary Barroso com retrat de la dona d’una època. Delicadament imprescindible. Formació: Anna Rossi, veu. Ramiro Pinheiro, guitarra i veu. Àlvar Monfort, trompeta i percussió.

– LADIES IN JAZZ “un septet de luxe per homenatjar les veus femenines del jazz”
Dijous 17 de desembre a les 20.30 h al Teatre l’Aliança: carrer Bonaire, 25 (20h Obertura de portes)
Preus públic general (anticipada) Entrada: 10€ – Sopar i concert: 18€. Preus comunitat (anticipada) Entrada: 8€
Compra d’entrades: https://entradas.codetickets.com/entradas/id/8661/casa-de-la-musica-mataro/

Us presentem un septet de luxe amb una de les veus més espectaculars de l’jazz a casa nostra. Volem fer un homenatge a totes les veus femenines del món del jazz interpretant els seus principals temes i amb els colors que desprenia cadascuna de les seves bandes. Per això hem triat amb molta cura els temes i els arranjaments més característics per redescobrir les veus feminines en el jazz. Gemma Abrié es perfila com una artista versàtil, propera, amb gran personalitat i força comunicativa que, per sobre de tot, és feliç cantant. D’aquest amor per la música neixen els principals projectes que té entre mans actualment. Aquesta banda es va presentar al festival A LA VORA DEL JAZZ (Mataró) amb gran èxit de públic.
Gemma Abrié: Veu Gerard Nieto: Piano Lluís Murillas: Guitarra Ivó Oller: trompeta Nil Villà: Saxos i Queralt Camps: Contrabaix Xavi Hinojosa: Bateria

– THE TYETS (SALA.CAT)
Dijous 17 de desembre a les 20 h, Sala CLAP (19.30h Obertura de portes).  Preu: 12€
Venda d’entrades: https://entradas.codetickets.com/entradas/the-tyets/13042/sala-cat/online

Si parlem de l’escena urbana de casa nostra, hi ha un nom que s’està obrint camí de forma clara i ràpida amb un nou estil sota el braç, el trapetón, i unes lletres còmiques i quotidianes que estan enganxant a tota una generació. Parlem dels The Tyets, des de Mataró (El Maresme), duet que barreja trap, reggaeton, ritmes llatins i influències pop i autors de hits com RRHH (Tinc una Casa), Hamaking, Menorca o Txarango al Canet Rock, alguns dels temes més coneguts pel públic que acumulen milers d’escoltes i reproduccions a les plataformes de streaming i que actualment presenten el seu disc debut, El Pipeig

– EBRI KNIGHT (SALA.CAT)
Divendres 18 de desembre a les 20.00, Sala CLAP (9.30h Obertura de portes). Preu: 12€!
Venda d’entrades: https://entradas.codetickets.com/entradas/ebri-knight/13045/sala-cat/online

Consolidat com un dels grups amb més concerts i tirada popular del país, com ho demostren els més de 170 concerts del seu anterior disc Foc! (Maldito Digital, 2015), dos premis Enderrock al millor disc i cançó de folk i el seu lloc finalista a millor directe del 2016 tant als Enderrock com els ARC. Un grup estimat pel públic, respectat pels programadors i reconegut per la premsa especialitzada.
Ebri Knight és un projecte sòlid, aixecat amb dedicació i esforç propi. Una reputació incontestable, guanyada a cop d’uns directes enèrgics i una actitud punk i compromesa, on la tradició musical mediterrània i la celta xoquen i exploten.
En aquesta cita avançaran algunes peces del seu nou disc que es publicarà el 2021 com el nou single “Carrer”, del qual ja hi ha videoclip i explica la intensitat amb la que el carrer ens ha impregnat de compromís amb tot allò que és col·lectiu.

– NURIA GRAHAM (SALA.CAT)
Dissabte 19 de desembre, a les 20.00, Sala CLAP (19.30h Obertura de portes) Preu: 12€!
Venda d’entrades: https://entradas.codetickets.com/entradas/nuria-graham/13046/sala-cat/online

Amb tan sols 24 anys, la cantant i compositora Núria Graham ha aconseguit posicionar-se en l’escena nacional com una artista imprescindible del folk-pop contemporani fet a casa. Amb influències de Jeff Buckley i Sant Vicent, la seva música combina a la perfecció la força de la nova escena osonense amb els aires evocadors del folk irlandès. I prova d’això és el lluminós Marjorie (Primavera Labels-Universal, 2020) amb el qual Graham signa el seu disc més madur fins avui.

– ALBERT PLA (SALA.CAT)
Diumenge 20 desembre, a les 20.00, Sala CLAP(19.30h Obertura de portes) Preu: 15€
Venda d’entrades: https://entradas.codetickets.com/entradas/albert-pla/13047/sala-cat/online
 
Albert Pla és un reconegut i polifacètic artista amb més de 25 anys de carrera a les seves esquenes durant els quals ha tingut una gran activitat, tan musical com teatral i cinematogràfica. En aquesta ocasió ens proposa un viatge íntim i molt personal, des de la infància fins més enllà de la sepultura, per les sensacions, les emocions i els sentiments que ens produeix eixe fantasma que viu en la nostra ment, alimentat pels nostres pensaments, la por.

– PARTIDARIS
Diumenge 27 de desembre, a les19 h. Teatre Monumental. Preu: 10€!

El grup maresmenc ens proposa una vetllada de cançó d’autor, de compromís i llibertat. Partidaris reivindiquen més que mai la cultura, necessària en qualsevol moment, però! actualment imprescindible. La cultura com a eina de transformació, de coneixement, per compartir reflexions i despertar emocions.
Repassaran alguns dels temes que els han acompanyat aquests 18 anys als escenaris posant èmfasi al seu últim disc ‘Cançons per l’esperança’. Les cançons són coherents amb el moment social que estem vivint, i són interpretades de forma personal i sensible.
Amb un directe sòlid, que veu de l’essència de la música d’autor i la visió contemporània dels seus músics. Partidaris interpreta versions d’autors tan coneguts com Lluís Llach, Raimon, Ovidi Montllor, Ismael Serrano o Paco Ibáñez; cançons de sempre transportades de manera valenta i sense nostàlgia als nostres dies.
Formació: Ramon Puigvert (veu), Xavier Dangla (guitarres), Oriol Albet (acordió i teclats), Xavier Patau (baix elèctric), Meritxell Soler (percussió) i Miquel Martínez (bateria).

Deixa un comentari