Publicat el 21/03/2020

Els hospitals impulsen campanyes per animar la ciutadania a enviar missatges de suport als ingressats pel coronavirus

Els afectats pel Covid-19 que romanen ingressats als hospitals no tenen la possibilitat de gaudir de la companyia de familiars o amics, ja que les exigències d’aïllament que requereix la malaltia impedeixen que ningú pugui anar-los a visitar. Aquesta situació ha provocat que molts malalts estiguin començant a tenir problemes psicològics de depressió i ansietat en trobar-se sols. És per això que molts hospitals han posat en marxa diverses iniciatives perquè la gent els escrigui missatges de suport i els donin ànims.

Sis infermeres de l’Hospital Universitari Sagrat Cor han creat el correu esperanzahusc@gmail.com perquè la gent enviï cartes i dibuixos amb missatges de suport als afectats pel covid-19 mentre es recuperen. Com elles, l’Hospital Clínic i l’Hospital del Mar també volen que els seus pacients se sentin acompanyats i per això han engegat les campanyes “No esteu sols” i “Cartes que curen”, respectivament, que animen la ciutadania a enviar missatges d’ànim tant als ingressats com al personal que treballa als seus centres. Les adreces electròniques per poder participar en les campanyes d’aquests hospitals són: noesteusols@clinic.cat i cartesquecuren@hospitaldelmar.cat

La primera en tenir aquesta idea va ser Cristina Marín Campos, metge adjunt de Cirurgia General i Aparell Digestiu a l’Hospital Universitari La Princesa, de Madrid, que va llançar una proposta en un àudio que va fer-se viral a WhatsApp.

Deixa un comentari