Publicat el 21/05/2017

Caprabo s’ha imposat a les altres 4 candidatures de Catalunya seleccionades d’entre més de mil iniciatives de 262 entitats. La companyia ha guanyat amb la seva iniciativa “Jo em comprometo!” 43 regions d’Europa presenten candidatures.

Caprabo ha guanyat l’edició VIII del Premi Europeu de Prevenció de Residus en reconeixement al seu treball en la prevenció de la generació de residus a través d’accions innovadores, originals i adaptables a altres regions d’Europa. El lliurament dels premis ha tingut lloc a Barcelona. La candidatura de Caprabo va ser seleccionada per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) per representar a la regió de Catalunya, d’entre les 43 regions que hi han participat.
Ana González, Responsable de RSC i Medi Ambient de Caprabo, ha recollit el guardó de la mà de Josep Rull, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
Els Premis Europeus de Prevenció de Residus estan vinculats a la Setmana de Prevenció de Residus durant la qual diferents entitats de 43 regions europees desenvolupen les seves iniciatives en diferents àmbits. A Catalunya, 262 entitats van organitzar més de 1.000 activitats amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la importància de la prevenció de residus i la gestió sostenible de recursos.
En la seva edició 2016, Caprabo va participar  amb diverses accions entre les que es trobava el projecte “Jo em comprometo!”, centrat en sensibilitzar als seus clients sobre el consum responsable. La iniciativa va arribar de manera directa a més de 90.000 clients de Caprabo amb Tarja Client.
El guardó atorgat a Caprabo distingeix iniciatives tenint en compte aspectes comunicatius i de visibilitat, bones pràctiques, originalitat i exemplaritat, qualitat dels continguts, i la possibilitat de reproduir la iniciativa en altres països d’Europa i la durada de l’impacte, significatiu i a llarg termini.
L’ARC i la Comissió Europea, amb el seu programa LIFE +, treballen de manera coordinada des de l’any 2009 en l’organització de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus a Catalunya.
Caprabo és una empresa socialment i mediambientalment responsable amb el seu entorn, que porta a terme diferents accions amb l’objectiu de minimitzar els residus i així reduir les emissions de CO2. Realitza una tasca de conscienciació amb els més de dos-cents mil clients que cada dia compren en els seus supermercats per millorar i crear valor compartit a través de la cura del medi ambient.
Les actuacions de Caprabo en medi ambient focalitzen en la lluita contra el malbaratament d’aliments, amb el seu Programa de Microdonacions amb els Bancs d’Aliments; el reciclatge de plàstic i cartró; la racionalització en l’ús dels envasos; l’eficiència energètica en els seus supermercats de nova generació; i la promoció de les bones pràctiques, entre altres iniciatives.
Caprabo
Caprabo, companyia de supermercats de referència, va néixer a Barcelona al 1959. És el supermercat més antic d’Espanya. Actualment, té una xarxa de 321 supermercats, ubicats al teixit urbà de les zones estratègiques de Catalunya i Navarra. Caprabo destaca per la innovació, la qualitat del servei i la personalització de l’oferta. Representa el supermercat urbà de prestacions amb el major nombre de referències per metre quadrat, que combina l’oferta d’estalvi amb l’oferta en marques més àmplia del mercat. Cada dia, més de 220.000 persones compren als supermercats Caprabo. Més d’un milió de persones usen la targeta client de Caprabo de manera regular. Caprabo és pionera en la venda d’alimentació per Internet a través de Capraboacasa i ha estat la primera empresa de distribució que ha llençat al mercat una app de compra completa. Des de 2007, Caprabo forma part del Grup Eroski, del qual suposa el 20% del negoci.
El Compromís Empresarial de Caprabo es concentra en l’ajuda en les famílies, a través del seu Programa Benvingut Nadó; el foment de l’alimentació saludable, amb el seu Programa Tria Bo, Tria Sa; les iniciatives Solidaritat i la protecció del Medi Ambient. Compte amb el Programa de Microdonacions, a través del qual es dóna als Bancs d’Aliments tots els productes que diàriament deixen de ser aptes per a la venda però són aptes pel consum.
Foto: Entrega Premi Europeu de Prevenció de Residus

Deixa un comentari