Publicat el 04/09/2023

Després de la parada estival els Capgrossos de Mataró van reprendre els assajos durant el mes d’agost, amb la intenció de mantenir el nivell que van assolir fins a la festa major de Les Santes

 

 

Després d’un doblet d’actuacions l’últim cap de setmana d’agost que van servir per descarregar els primers castells del segon tram i retrobar-se amb l’activitat novament, els blau marins no han volgut baixar marxes. Els Capgrossos Han apostat per mantenir els castells de vuit a la festa major de Granollers, en què han actuat amb els Xics de Granollers i els Marrecs de Salt, i d’aquesta manera encarar amb solvència el segon tram de la temporada.

Els assajos van servir per evidenciar el bon estat de forma a la tornada de les vacances, i Víctor Payerol, cap de colla de la formació mataronina, no va dubtar a plantejar tres castells de vuit per a la cita a la capital del Vallès Oriental. A primera ronda, i després del pilar caminat, el tres de vuit va servir per encetar amb bon peu la diada. Amb la intenció de folrar-lo properament, l’estructura es va mostrar sòlida i convincent en tot moment.
El principal repte de la jornada arribava a segona ronda, en forma de torre de vuit amb folre.
Una aposta ambiciosa que pretén rodar aquesta estructura per a rescabalar-se del gamma extra de la diada de les Santes i tornar-lo a provar al segon tram de temporada. En aquesta ocasió l’estructura es va mostrar més nerviosa que l’anterior, amb problemes d’encaix entre terços i folre que va fer que remenés durant tota l’execució, però malgrat tot es va poder descarregar sense cap ensurt. Per posar la cirereta a la diada, el quatre de vuit va servir per cloure la primera tripleta després de l’aturada i posa la directa a un segon tram intens i ple de cites prometedores per als Capgrossos.

Eltziego obre les portes de la seva festa major als Capgrossos
La propera cita de la colla mataronina és ni més ni menys que a la província d’Àlaba, al municipi d’Eltziego, per a participar de la festa major del municipi basc.
Els blau marins mantenen una estreta relació amb aquesta població i és per aquest motiu que aprofitaran el pont de la Diada Nacional de Catalunya per a desplaçar gairebé més de 200 camises fins al País Basc i dur les millors construccions possibles fins allà.

El programa durant els tres dies que estarà la colla al municipi basc és el següent:

DISSABTE DIA 9
08:00h – Sortida des de Mataró
14:00h – Arribada a Eltziego
18:00h – Taller de castells a la plaça i berenar

DIUMENGE DIA 10
12:00h – Actuació castellera
14:30h – Dinar de germanor

DILLUNS DIA 11
11h – Visita a unes bodegues i tornada a Mataró

 

Redacció
Imatge i Font: Capgrossos Mataró

 

 

Deixa un comentari