Publicat el 09/03/2020

L’artista i dissenyadora Ona Boix exposa a Can Manyé, del 13 de març al 19 d’abril, les seves pintures manuals sobre seda a l’exposició “20.33h”. Són pintures geomètriques, amb una gran varietat de formes, en les quals el color és l’element principal

L’artista troba en el suport de la seda la vibració cromàtica que busca i que marca, de manera cabdal, una mostra que es vincula amb el disseny i que també és propera a l’art òptic o a l’abstracció geomètrica.

L’obra d’Ona Boix és, en essència, un intent de comprensió de la dimensió, del volum, del pes i de l’instant d’un univers que s’imagina i s’observa a ell mateix, sempre sota la serenitat continguda pròpia de les lleis de l’entropia. El caràcter múltiple de moltes peces permet que la seva instal·lació pugui omplir l’espai trencant els clàssics marcs de la paret però sense perdre l’elegància de l’ordre.

Ona Boix va començar pintant teles a mà segons tècniques orientals que requerien paciència i perícia i més tard va incorporar l’estampació digital al seu treball. Actualment compagina la seva feina com a pintora i dissenyadora de gràfica tèxtil, marcant una clara diferència de conceptualització entre l’una i l’altra, però alhora retroalimentant-se formalment de manera inevitable.

Deixa un comentari