Publicat el 25/10/2019

Per commemorar el Dia Mundial del Càncer de Mama, el Far es va il·luminar de color rosa el passat dissabte 19 d’octubre

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Càncer de Mama, l’Ajuntament de Calella ha volgut sumar-se a la campanya “Recicla Vidre per elles”, en la qual participen més de 80 ciutats de tot el territori nacional com Madrid, Sevilla, Barcelona, Santander o Palma de Mallorca, entre d’altres. Es tracta d’una iniciativa que organitza Ecovidrio des de fa quatres anys i que té com a objectiu sensibilitzar i mobilitzar als ciutadans a reciclar envasos de vidre i contribuir així amb una causa solidària: sumar esforços davant el càncer de mama.

Ecovidrio ha instal·lat al voltant de 340 contenidors roses per tot el país, 2 dels quals es troben a la Riera Capaspre, 37; on hi seran durant dues setmanes. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre reciclats en aquests contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat davant el Càncer. La Fundació Sandra Ibarra és una organització sense ànim de lucre, enfocada a la prevenció, la investigació i la supervivència del càncer. La seva presidenta és l’ambaixadora de la campanya “Recicla Vidre per elles” des que va començar ara fa quatre anys.

Per complementar la campanya, Agatha Ruíz de la Prada ha dissenyat un miniglú, per tal de comercialitzar-lo a través de la web miniglu.es i que la recaptació aconseguida a través de les vendes, vagi també destinada a la Fundació Sandra Ibarra.

Dades de reciclat de vidre a Calella

Segons les últimes dades relatives a 2018, els habitants de Calella van reciclar un total de 706 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar una mitjana de 37,7 kg.

Respecte a la taxa de contenidors, Calella se situa amb una mitja de 243 habitants por contenidor, comptant amb un total de 77 iglús per als residus de envasos de vidre instal·lats.

Deixa un comentari