Publicat el 04/06/2017

La primera de les escultures que es posaran al municipi, que serà un homenatge a l’Aplec Pairal de Catalunya i l’Agrupació Sardanista de Calella, la inaugura el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, avui 4 de juny, coincidint amb el 90è aniversari del degà dels Aplecs de la Sardana.

Personatges que defineixen la cultura i història de Calella passaran a formar part en forma d’escultures de bronze del paisatge urbà de la ciutat. La primera d’aquestes escultures serà inaugurada pel president Carles Puigdemont avui 4 de juny al Parc Dalmau i serà una noia asseguda a un banc, que representarà un músic de cobla, acompanyada d’un flabiol i un tamborí. L’escultura se situarà poc abans de la Font de les Oques, donant així la benvinguda als participants de l’Aplec que accedeixen al Parc Dalmau per l’entrada principal.

Segons també informa el consistori calellenc, als voltants de Sant Joan una altra escultura veurà la llum, aquesta estarà situada a la part superior de la Riera Capaspre, abans de la NII, i representarà a La Llopa, un dels símbols representatius i identitaris de la ciutat que forma part de l’imaginari col·lectiu dels calellencs.

Aquest projecte s’ha inspirat en les escultures de Bratislava, on es poden trobar al seu casc antic escultures de bronze que representen personatges pintorescs, alguns fins i tot basats en personatges reals.

En aquesta línia, Calella vol oferir un nou atractiu al visitant, que podrà descobrir la història de la ciutat a través de les figures, figures vives a mida real, que esdevindran un atractiu a l’hora de fotografiar-se amb elles, i així, a través de les xarxes socials i Internet, donar a conèixer al món Calella a través d’un altre actiu.

Però a l’hora també és un element cultural i de memòria històrica pels calellencs, que a través de les escultures recordaran i faran un homenatge, a banda del que representen les dues escultures ja mencionades, als treballadors de la indústria tèxtil, pescadors, pagesos, catrans, triatletes, etc., ja que la intenció és anar ampliant any rere any la “família” d’escultures.

Les escultures de l’Aplec i de La Llopa, les primeres de les que es podrà gaudir properament són fetes de bronze, i són creació de l’artista manresà Ramon Oms. Amb més de trenta anys en el món de l’escultura, Oms ha treballat per a particulars, fundacions i ajuntaments d’arreu del món

 

Deixa un comentari