Publicat el 28/06/2019

Més de 2.500 bars i restaurants de 19 municipis de Catalunya lluitaran pel seu reconeixement ambiental en el marc del Moviment Banderes Verdes

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, ha llançat la campanya estival Moviment Banderes Verdes a Catalunya. La iniciativa té la finalitat de reconèixer amb aquest guardó ambiental al municipi costaner més compromès amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge d’envasos de vidre.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va donar la benvinguda als assistents i Silvia Mayo, Gerent de Catalunya d’Ecovidrio, juntament amb Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya van presentar, el passat 26 de juny,  a Calella, l’adhesió de 19 municipis i més de 2.500 bars i guinguetes al moviment, els quals competiran juntament amb els seus veïns per aconseguir el reconeixement ambiental d’Ecovidrio per als seus municipis.

Segons també informa el consistori calellenc, la incidència del turisme i l’augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d’envasos de vidre, ja que es recicla una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els bars, restaurants i les guinguetes són els responsables del 52% dels residus d’envasos de vidre que es generen pel que són un sector clau per a una transició real a un model d’economia circular.

Cadascun dels municipis participants comptarà amb un objectiu d’increment de recollida selectiva de vidre establert per l’equip d’Ecovidrio i l’equip de govern municipal en funció del seu comportament històric i les dades de reciclatge d’envasos de vidre de la zona. Així ho ha explicat Montserrat Candini: “L’hostaleria, en coordinació amb el municipi, ens comprometem a què els nivells de reciclatge vagin en augment”. A Calella hi participen 150 establiments “que rebran tots aquells elements necessaris per ajudar a reciclar i a complir l’objectiu del 8%”.

Calella recull selectivament un 46,5% dels residus que genera i l’any 2018, es van recollir gairebé 800.000 kg de vidre (un 5,5% dels residus generats). Calella recull una mitjana de 60 tones de vidre mensuals. De juny a setembre, es duplica la recollida de vidre. Al mes d’agost es recullen més de 100 tones de vidre.

Deixa un comentari