Publicat el 07/05/2021

No recollir els excrements dels gossos o no portar l’animal lligat amb una corretja pot comportar sancions de fins a 400 euros

L’Ajuntament de Caldes d’Estrac treballa fermament per acabar amb les actituds incíviques al municipi. En aquest sentit, a principis del mes d’abril, va posar en marxa una campanya de sensibilització al web municipal i les xarxes socials.
En aquest marc i després de tractar problemàtiques com la gestió dels residus o els voluminosos, el consistori caldenc aborda la tinença responsable dels animals de companyia al municipi.

Segons l’ordenança municipal, els gossos han d’anar sempre lligats amb una corretja i han de portar una placa identificadora amb el nom de l’animal i les dades de contacte de la persona propietària.
Així mateix, l’animal ha de portar un microxip homologat i ha d’estar inscrit al registre censal municipal, en el termini màxim de tres mesos des del seu naixement o de trenta dies a partir de l’arribada de l’animal o del canvi de residència.
L’ordenança municipal també estableix que queda prohibit l’accés dels animals a les platges del terme municipal de Caldes d’Estrac i als parcs infantils. En aquesta línia, tampoc permet que els gossos beguin aigua en contacte directe amb els sortidors de les fonts públiques.

Pel que fa a les deposicions: la normativa municipal obliga les persones propietàries a recollir els excrements dels animals de la via pública i dipositar-los higiènicament, amb bosses o altres embolcalls impermeables, als contenidors de rebuig. En cap cas, es poden dipositar a les papereres públiques o al clavegueram.
L’ordenança també prohibeix que els animals defequin i orinin en els parcs infantils, zones d’esbarjo i façanes d’edificis, havent de realitzar les seves necessitats en els llocs expressament habilitats o en tot cas en els embornals del clavegueram, en la part inferior de la vorada de la vorera, en els escocells dels arbres o en espais verds no urbans.

Per últim, l’ordenança municipal de tinença d’animals de companyia estableix un seguit de sancions que poden anar dels 100 als 400 euros en cas d’incompliment d’aquestes normes, considerades infraccions lleus. En el cas de reincidir en la comissió d’infraccions lleus durant l’últim any, les multes poden arribar als 2.000 euros.

 

Deixa un comentari