Publicat el 16/05/2020

S’han començat a pintar gairebé 300 pictogrames als carrers que insisteixen en el missatge “Per salut circula per la vorera dreta”, i 110 més als passos de vianants per recordar que cal mantenir la distància respecte a la resta de persones

El Servei de Mobilitat de l’Ajuntament de Mataró ha començat a posar en marxa diferents actuacions enfocades a recordar als ciutadans que mantenir la distància de seguretat és la millor manera de lluitar contra la transmissió del coronavirus.
En primer lloc s’han començat a pintar al paviment de les voreres pictogrames que demanen als vianants circular sempre per la dreta i evitar així creuar-se amb persones que caminen en sentit contrari.
La mesura és especialment important en carrers on les voreres són estretes, com molts dels ubicats al Centre històric, on és difícil mantenir la distància vers els altres si es circula de manera indistinta pels dos costats.
Està previst marcar amb pintura blanca 290 pictogrames de dos tipus: la meitat d’ells amb la llegenda “Per salut circula per la vorera dreta” acompanyada del pictograma d’un vianant, i l’altra meitat només amb el dibuix i les fletxes que indiquen el sentit de circulació.

També es pintaran 110 pictogrames més en 55 passos de vianants per senyalitzar a la calçada l’obligatorietat de mantenir la distància. Els primers ja s’han pintat en alguns dels passos de més ús, com davant de l’estació de Renfe o al carrer de Sant Agustí amb l’avinguda del Maresme.

Una altra de les mesures que es duran a partir d’aquest mes serà el canvi de 177 polsadors de semàfors per sistemes que es puguin activar de manera més segura. El nou model sobresurt més de la base i es podrà activar fàcilment amb el colze, de manera que no serà necessari el contacte amb el dit com passa ara. Hi haurà també 25 cruïlles que es deixaran fixes, anul·lant els polsadors.

L’Ajuntament estudia implantar progressivament altres mesures per adaptar la mobilitat dels ciutadans a les circumstàncies actuals.

 

Deixa un comentari