Publicat el 17/06/2022

Aquest pròxim dimarts 21 de juny la font del Pla de l’Avellà s’il·luminarà de verd com a suport a la campanya “Fes un Gest per l’ELA”

 

 

 

Per setè any consecutiu la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls convida el 21 de juny a tots els municipis de Catalunya a il·luminar de verd un element del patrimoni de cada població com a mostra de suport al Dia Mundial de l’ELA.

Cabrera de Mar s’hi sumarà il·luminant per la seva part la font del Pla de l’Avellà. De la mateixa manera s’anima a tots els cabrerencs i cabrerenques a formar part de la proposta per a visibilitzar l’Esclerosi Lateral Amiotròfica penjant fotografies nostres a les xarxes socials formant la lletra «L» amb els dits d’una mà i etiquetant-la amb el hashtag #fesungestperlela.

L’ELA és una malaltia del sistema nerviós central que es caracteritza per provocar una degeneració progressiva de les neurones motores (les encarregades de controlar el moviment de la musculatura voluntària) a l’escorça cerebral, tronc de l’encèfal i medul·la. Aquestes neurones deixen progressivament de funcionar i moren, la qual cosa provoca debilitat i atròfia muscular.
Es tracta de la tercera malaltia neurodegenerativa amb major incidència només superada per la demència i la malaltia de Parkinson.

Per a més informació sobre la malaltia i sobre el treball que desenvolupa la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, podeu trobar el seu web aquí.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Cabrera de Mar

 

Deixa un comentari