Publicat el 30/07/2017

Tot i que el SEM no ha hagut d’atendre cap persona, els serveis sanitaris de l’organització del certamen sí que han fet una vintena d’atencions per contusions i crisis d’ansietat

Els Bombers de la Generalitat revisaran aquest diumenge al matí les restes de l’escenari cremat durant el festival de música electrònica Tomorrowland, al Parc de Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet. Es valoraran els danys a l’estructura afectada per l’aparatós incendi que es va produir aquest dissabte a la nit durant una de les connexions via satèl·lit amb l’escenari “matriu” del certamen, a la ciutat belga de Boom, i a set ciutats més d’arreu del món. El sinistre va obligar a suspendre el certamen i a desallotjar les més de 22.000 persones que es trobaven al recinte. A banda de la inspecció, els Bombers, a més, retiraran les parts més inestables perquè puguin començar les tasques d’investigació de les causes del foc. La revisió es farà juntament amb tècnics de l’empresa que va fer el muntatge de l’estructura.

Poc després de les deu de la nit i mentre el públic reunit a Santa Coloma de Gramenet seguia l’actuació del discjòquei holandès Armin van Buuren a través d’una pantalla gegant que emetia en directe des de Bèlgica, s’ha activat tot un muntatge de pirotècnica i efectes de llum coincidint amb la sessió. Poc després, alguns espectadors han començat a notar que sortia fum d’un dels focus i, posteriorment, han saltat espurnes que han derivat en flames.

Fins al lloc del sinistre s’han desplaçat efectius dels Bombers, Mossos, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i Protecció Civil i s’ha procedit al desallotjament de les més de 22.000 persones que estaven dins el recinte. Malgrat el procés s’ha fet de manera ordenada que el SEM no ha atès cap espectador, els serveis sanitaris de l’organització sí han fet petites intervencions a persones que presentaven contusions i algun quadre d’ansietat.

Per primera vegada Catalunya es convertia en una de les branques del ‘Unite’ Tomorrowland, en el que simultàniament participava Alemanya, Israel, Dubai, Taiwan, Corea del Sud, Malta i el Líban junt amb la ‘matriu’ del festival, a la ciutat Belga de Boom.
Un festival de música electrònica i d’efectes visuals sense precedents amb un cartell que incloïa els noms, entre d’altres, d’Afrojack, Steve Aoki, el colomenc Albert Neve o l’esmentat Armin Van Buuren.

ACN Barcelona
Foto: Els Bombers de la Generalitat treballant de nit en l’extinció de l’incendi al festival de música electrònica Tomorrowland, el 29 de juliol del 2017

 

 

Deixa un comentari