Publicat el 18/06/2020

El distintiu conegut com a Bandera blava l’atorga anualment la Fundació Europea d’Educació Ambiental a les platges i ports que compleixen una sèrie de condicions ambientals i instal·lacions, en reconeixement de la seva qualitat

L’edició del 2020 ha reconegut a la comarca un total de 9 platges: Dels Tres Micos, de Caldes d’Estrac; Garbí, de Calella; Canet, de Canet de Mar; El Masnou i Ocata, del Masnou; Malgrat (Centre) i De l’Astillero, de Malgrat de Mar; La Riera, de Pineda de Mar i Les Barques (Sant Pol), de Sant Pol de Mar.

I pel que fa als ports del Maresme que han rebut el reconeixement, han estat 4: C.N. Arenys de Mar; C.N. El Balís (Sant Andreu de Llavaneres); Consorci Port de Mataró i Port Masnou.
En total, a Catalunya han rebut la Bandera blava 95 platges i 23 ports.
Aquest programa està dirigit especialment a platges i ports a nivell internacional, ja des de 1987 a tota Europa i des de 2001 també a la resta del món. Precisament, el programa de Bandera Blava promou el desenvolupament sostenible de les zones marines i d’aigua dolça. Proposa a les autoritats locals i als operadors de platges assolir uns estàndards elevats en les quatre categories de qualitat de l’aigua, gestió ambiental, educació ambiental i seguretat.

Platges Biosphere
A més de rebre les Banderes blaves, les platges de la comarca poden adherir-se al Compromís per la Sostenibilitat Biosphere, un distintiu que prioritza la qualitat i sostenibilitat turística i es basa en un seguit de paràmetres que garanteixen la qualitat del servei al turista. Aquest compromís, a la comarca, es gestiona a través del Consorci de Promoció Turística  Costa del Maresme i amb la coordinació de la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç.

El passat any 2019 van renovar la seva distinció al Compromís Biosphere les platges Garbí, les Roques i Platja Gran, a Calella; la platja de la Riera i la dels Pescadors, a Pineda de Mar; la platja de Llevant, a Santa Susanna i Les Barques, L’Estació i el Balís, a Sant Andreu de Llavaneres.
Enguany, s’han adherit al programa les platges : d’Ocata i el Masnou, del Masnou; les de Bellamar i Llevant, de Premià de Mar i la platja de Sant Vicenç de Montalt.

 

Deixa un comentari